Καιρός|17.05.2024 07:54

Ζέστη και αφρικανική σκόνη το Σαββατοκύριακο: Πού ξεπερνάει τους 35 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία

Newsroom

Θερμοκρασίες στα ύψη, αφρικανική σκόνη και αέριες μάζες διαμορφώνουν το σκηνικό του καιρού από σήμερα έως το Σαββατοκύριακο.

Σήμερα, αναμένονται συννεφιές και πρόσκαιρες λασποβροχές, ενώ σιγά σιγά ξεκινάει και η θερμή μεταφορά αερίων μαζών. Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, που ενδεχομένως θα αγγίξουν έως και τους 37 βαθμούς Κελσίου!

Στην Κρήτη το θερμόμετρο ίσως φτάσει τους 38 βαθμούς!

Σήμερα, ειδικότερα, προς δυτικά, κεντρικά και νότια αναμένονται συννεφιές και δεν αποκλείονται οι λασποβροχές, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Από τη Θεσσαλία και πιο βόρεια οι συννεφιές θα είναι πιο αραιές και αναμένεται και ηλιοφάνεια. Παράλληλα, η αφρικανική σκόνη θα κυριαρχήσει σχεδόν σε όλη τη χώρα, με τις πιο αυξημένες συγκεντρώσεις προς δυτικά, κεντρικά και νότια.

Ο υδράργυρος ανεβαίνει λίγο ακόμα σήμερα, με θερμοκρασίες κοντά στους 28-30 βαθμούς και στην Κρήτη δεν αποκλείεται να προσεγγίσει το θερμόμετρο τους 36 με 38 βαθμούς!

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική θα κυριαρχήσουν συννεφιές με πιθανότητα για πρόσκαιρες και ασθενείς λασποβροχές. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 28 - 29 βαθμούς με αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης προβλέπονται συννεφιές και σκόνη, με τους ανέμους να έχουν μέτριες εντάσεις και τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 24-25 βαθμούς.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
  • Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
αφρικανική σκόνηάστατος καιρόςειδήσεις τώραΚλέαρχος Μαρουσάκηςκαιρός σήμεραζέστη