Καιρός|27.05.2024 09:19

Μαρουσάκης: Με σκαμπανεβάσματα η εβδομάδα - Με τι καιρό θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές

Newsroom

Περιορίζεται σήμερα ο άστατος καιρός μετά το διήμερο κακοκαιρίας, με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη να δίνει μια εικόνα για το πώς θα είναι ο καιρός της εβδομάδας. 

Σήμερα, Δευτέρα, η ημέρα ξεκίνησε με άστατες καιρικές συνθήκες στο νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και στη συνέχεια τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν προς την Τουρκία.

Η ηλιοφάνεια κυριαρχεί στη χώρα και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27-29 βαθμούς στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, στην Αττική δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, με διάσπαρτες συννεφιές. Ο βοριάς ενισχύεται και οι εντάσεις αγγίζουν και τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη η ημέρα ξεκίνησε με ηλιοφάνεια ωστόσο το απόγευμα η αστάθεια από το Αιγαίο, ενδέχεται να επηρεάσει περιοχές και δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιες μπόρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Αύριο, Τρίτη το σκηνικό θα είναι ίδιο, ενώ την Τετάρτη πλησιάζουν τη χώρα «ψυχρές λίμνες» με αποτέλεσμα να αναμένονται μπόρες.

Την Πέμπτη η αστάθεια θα περιοριστεί και πάλι και μέχρι την Παρασκευή η θερμοκρασία θα είναι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται πιο ζεστό καθώς έρχονται θερμές αέριες μάζες.

Τι καιρό θα έχουμε στις ευρωεκλογές

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε και μια μίνι-πρόγνωση για τον καιρό των Ευρωεκλογών 2024 στις 9 Ιουνίου, λέγοντας πως ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου ενώ οι καιρικές συνθήκες θα είναι ήπιες εκείνη την ημέρα.

ηλιοφάνειακαιρός σήμερακακοκαιρίαΚλέαρχος Μαρουσάκηςκαιρός στην Ελλάδα