Καιρός|28.05.2024 09:07

Μαρουσάκης: Έρχεται θερμή αέρια μάζα από την Αφρική το Σαββατοκύριακο - Ποια η πιο ζεστή μέρα

Newsroom

Αστάθεια τέλος, έρχεται το καλοκαίρι όπως φαίνεται μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Μια πολύ θερμή αέρια μάζα από τις ακτές της Αφρικής αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας και να ανεβάσει αρκετά τον υδράργυρο φτάνοντας το θερμόμετρο μέχρι και 33 βαθμούς, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, τις επόμενες ημέρες η αστάθεια θα συνεχιστεί και ο  υδράργυρος θα ανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, κοντά στους 27-29 βαθμούς Κελσίου. Από το Σάββατο όμως και στη συνέχεια θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία φτάνοντας τους 32-33 βαθμούς.

Αναλυτικά

Ειδικότερα, την Τετάρτη η αστάθεια θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί σε αρκετά διαμερίσματα της χώρας, στη Θράκη, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στην κεντρική Στερεά, στην Πελοπόννησο αλλά και στα ορεινά της Κρήτης όπου θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών. Δηλαδή η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και από το μεσημέρι και στη συνέχεια θα αναπτυχθούν «καταιγιδοφόρα» νέφη.

Την Πέμπτη θα αρχίσει σιγά-σιγά να περιορίζεται η αστάθεια πιο πολύ σε ορεινές εκτάσεις της ηπειρωτικής χώρας αλλά στα ορεινά της Κρήτης. Την Παρασκευή αναμένεται να βελτιωθεί ο καιρός.

Από το Σάββατο μια μια θερμή αέρια μάζα θα προσεγγίσει τη χώρα μας το Σάββατο, από τις ακτές της βόρειας Αφρικής, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να αυξηθεί και να ξεπεράσει τους 32-33 βαθμούς Κελσίου στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Η καλοκαιρία θα συνεχίσει και φαίνεται ότι θα πάμε με καλοκαιρινό καιρό στις Ευρωεκλογές 2024 με τις θερμοκρασίες να ανέρχονται κοντά στους 30-32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα

Στην Αττική σήμερα θα έχουμε ηλιοφάνεια με κάποιες τοπικές συννεφιές γύρω από την Πάρνηθα και την Πεντέλη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με τοπικά μέτριες εντάσεις. Ο υδράργυρος θα ανέλθει αργά το μεσημέρι στους 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αν και ημέρα θα ξεκινήσει με ήπιες καιρικές συνθήκες, κοντά στο απόγευμα θα αρχίσει να ανεβαίνει ο υδράργυρος με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν συννεφιές που θα φέρουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν, ενώ η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 27 βαθμούς.

Κλέαρχος Μαρουσάκηςειδήσεις τώραυψηλές θερμοκρασίεςΑφρική