Καιρός|30.05.2024 18:52

Προ των πυλών το πρώτο «κύμα» ζέστης: Μέχρι πότε θα διαρκέσει - Η πιο ζεστή ημέρα

Newsroom

Στα ύψη αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία της επόμενες ημέρες με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για θερμή αέρια μάζα η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα τη σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες με αποκορύφωμα τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Η πιο έντονη ζέστη όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι θα ξεκινήσει την Κυριακή και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη. Μάλιστα, οι μετεωρόλογοι προβλέπουν και θερμοκρασίες άνω των 36 βαθμών.

Μέχρι πότε θα κρατήσει - Πού θα δείξει 36αρια 

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς, επιβεβαίωσε πως ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός για τέσσερις ημέρες.

Στους χάρτες που παρουσίασε ο κ. Κολυδάς φαίνεται η εξέλιξη των θερμοκρασιών το πρώτο τετραήμερο του Ιουνίου, όπου θα παρουσιάσουν κορύφωση, μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας όποτε, δηλαδή, θα υπάρξει «αποκλιμάκωση».

«Αν και εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ των προγνωστικών δεδομένων, παράλληλα έχουμε και πολλά σημεία όπου οι απόψεις τους συγκλίνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κολυδάς για τον καιρό, επιβεβαιώνοντας πως ο υδράργυρος θα ανέβει από την Κυριακή και μετά. Όπως τόνισε ο ίδιος, τη Δευτέρα θα κάνουν την «εμφάνισή» τους και τα πρώτα 36άρια.

Η ζέστη θα κρατήσει μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη. Τα όρια των θερμοκρασιών θα περιγραφούν μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, όπου η προγνωσιμότητα της ατμόσφαιρας είναι καλή. Η Τρίτη και η Τετάρτη θα αξιολογηθούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες.

Παρουσιάζονται σε πίνακα οι συγκρίσεις των θερμοκρασιών στη στάθμη των 850hPa και ακολουθεί το βίντεο που παρουσιάζεται η εξέλιξη με βάση το μοντέλο ECMWF και GFS .

Συνοπτικά, οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες:

Σάββατο: 32 με 33 και τοπικά στα ανατολικά 34°C

Κυριακή : 32 με 34 και τοπικά 35°C

Δευτέρα 34 με 35°C στα ηπειρωτικά από Θεσσαλία και νοτιότερα και τοπικά 36°C»

ειδήσεις τώραζέστηθερμοκρασίακαύσωνας