Καιρός|13.06.2024 11:00

Καύσωνας: Κορύφωση με 43άρια και μετά… χαλάζι - Προειδοποίηση Μαρουσάκη για επικίνδυνα φαινόμενα

Newsroom

Υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν και σήμερα στη χώρα με τις απογευματινές ώρες να «φλερτάρουν» με τοπικές βροχές και μπόρες ανά περιοχές. Οι συνθήκες καύσωνα αναμένεται να κορυφωθούν σήμερα, ενώ από αύριο η ζέστη θα υποχωρήσει.

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε συνθήκες καύσωνα, αλλά σε «ισχυρό κύμα ζέστης», το οποίο θα υποχωρήσει σε λίγες ώρες φέρνοντας επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Θα «βγάλει καιρό» όπως λένε και οι οδηγοί της θάλασσας.

Ο καιρός σήμερα

Όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, και σήμερα θα ναι μια μέρα αρκετά θερμή, καθώς θα δούμε τον υδράργυρο να ανεβαίνει τους 40 -43  βαθμούς, ειδικότερα για την ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα.

Είναι η τελευταία ημέρα που θα έχουμε αυτήν τη γενικευμένη ζέστη γιατί από την Παρασκευή θα συναντήσουμε σημαντική πτώση του υδραργύρου.

Όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης σήμερα αργά το απόγευμα θα συναντήσουμε θερμοκρασίες προς το εσωτερικό της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Ανατολικής Πελοποννήσου,  της Κρήτης και των Δωδεκανήσων ακόμα και 43 βαθμούς κελσίου.

Μάλιστα τόνισε ότι αυτό το κύμα καύσωνα συνοδεύεται και από συννεφιές αλλά και αφρικανική σκόνη, ακόμα και από βροχές προς τα βόρεια.

Έρχεται χαλάζι και ισχυροί άνεμοι

Αύριο θα αρχίζει να εκτοπίζεται ο καύσωνας, με έναν ψυχρόμετρο να διώχνει την ζέστη προς την Τουρκία και την Κύπρο και θα φέρει αστάθεια ιδιαίτερα προς τον Βορειοανατολικό Αιγαίο την Μακεδονία και την Θράκη.

Η ψυχρόμετρο αυτό θα φέρει ακόμα και χαλάζι, έντονες βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και έντονους κεραυνούς, ενώ προσοχή συνέστησε στους λουόμενους.

Ο κ. Μαρουσάκης επισήμανε ότι θα φέρει έντονα καιρικά φαινόμενα. Ο βορειοδυτικός άνεμος θα βρει την πολύ ξηρή και θερμή επιφάνεια και με πολύ εύκολο τρόπο να εκδηλωθούν πυρκαγιές. 

Επίσης είπε ότι οι ψυχρές αέριες μάζες θα συγκρουστούν με τις πιο θερμές και θα φέρουν έντονα καιρικά φαινόμενα. 

χαλάζιθερμοκρασίακαύσωναςβροχέςζέστηΚλέαρχος Μαρουσάκηςειδήσεις τώρα