Καιρός|21.06.2024 10:12

Πρόγνωση Μαρουσάκη για Αγίου Πνεύματος: Τι καιρό θα έχει το τριήμερο - Πότε πέφτει η θερμοκρασία

Newsroom

Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας και υποχώρηση των βοριάδων, ενώ θα υπάρχει αστάθεια στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα, του Αγίου Πνεύματος αναμένεται βοριαδάκι στο Αιγαίο με αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς, ενώ η θερμοκρασία να υποχωρεί ελάχιστα. Παράλληλα, τις απογευματινές κυρίως ώρες αναμένεται αστάθεια στα βόρεια.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο, Σάββατο 22-06-2024, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά στα δυτικά και νότια τους 40 βαθμούς, και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Αντίστοιχα, την Κυριακή 23-06-2024, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια ηπειρωτικά και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και πιθανόν στα νότια τους 40 βαθμούς, και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (24-06-2024) ο καιρός παραμένει αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κλέαρχος Μαρουσάκηςκαιρός σήμεραΕΜΥΑγίου Πνεύματοςθερμοκρασίαυψηλές θερμοκρασίες