Καιρός|27.06.2024 08:37

Μαρουσάκης: Μικρές ανάσες δροσιάς και... μπόρες, μετά τις υψηλές θερμοκρασίες - Πού θα ρίξει καταιγίδες

Newsroom

Δροσερή θα είναι η σημερινή ημέρα, με τη θερμοκρασία να φτάνει σε κάποιες περιοχές της χώρας έως τους 36 βαθμούς.

Ο καιρός την Πέμπτη (27/6), ωστόσο, χρειάζεται προσοχή, καθώς μπουρίνια θα σημειωθούν στη βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα προς την περιοχή της Μακεδονίας.

Μπόρες και καταιγίδες το απόγευμα

Η μέρα ξεκινάει με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ωστόσο τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες προς την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία αλλά και το βόρειο - βορειοδυτικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί ενώ στις Κυκλάδες θα φτάσουν τοπικά ακόμα και τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι προς τα δυτικά και βόρεια σε φυσιολογικά επίπεδα στους 34 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπες περιοχές τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τους ανέμους να φτάνουν τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο κέντρο της πόλης από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια, κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών ωστόσο ο καιρός αλλάζει με μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι γενικά δεν θα προβληματίζουν με τις εντάσεις στα 4, τοπικά 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως και 32 βαθμούς Κελσίου.

Live η πορεία των καταιγίδων

βροχέςθερμοκρασίαειδήσειςΚλέαρχος Μαρουσάκηςειδήσεις τώρα