Καιρός|06.08.2024 08:20

Μαρουσάκης: Επιμένει η ζέστη αλλά και οι μπόρες - Σε ποιες περιοχές ανεβαίνει το θερμόμετρο

Newsroom

Επιμένει η ζέστη αλλά και οι απογευματινές μπόρες σε ορεινές και με ημιορεινές περιοχές, σήμερα, Τρίτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με μέτριες εντάσεις, ενώ ο υδράργυρος έχει μια μικρή πτώση και θα προσεγγίσει τους 35-36 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, καθώς η νύχτα μεγαλώνει, αυξάνεται και η υγρασία, με αποτέλεσμα να προκαλείται μια δυσφορία.

Παράλληλα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη τουλάχιστον μέχρι τις 15 Αυγούστου δεν φαίνεται να έχουμε κάποιο κύμα καύσωνα, ωστόσο θα υπάρχουν τοπικά υψηλές θερμοκρασίες, σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα.

Σε ποιες περιοχές θα έχει σήμερα περισσότερη ζέστη

Όσον αφορά το ποιος περιοχές θα είναι πιο ζεστές σήμερα, ο μετεωρολόγος παρουσίασε έναν χάρτη που φαίνεται πως στο Αγρίνιο και τη Λάρισα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 36 βαθμούς, σε Βέροια και Σέρρες τους 35 και στο Σουφλί και τα Ιωάννινα τους 34 βαθμούς, όπως και στη Χίο.

Η Θήβα θα έχει επίσης 36 βαθμούς, το Αίγιο θα έχει 34 και το Άστρο 35 βαθμούς.

Στις Μοίρες Ηρακλείου επίσης θα σημειωθούν 35 βαθμούς.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο, θα επικρατήσει η ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές συννεφιές να αναμένονται αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35 βαθμούς αργά το μεσημέρι στο κέντρο.

Στη Θεσσαλονίκη, η ημέρα ξεκίνησε με καλές καιρικές συνθήκες, ενώ αργότερα αναμένονται νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για μπόρες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Το θερμόμετρο θα δείξει έως 35 βαθμούς.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες – Πόσο θα επιμείνουν οι μπόρες

Και αύριο, Τετάρτη θα υπάρξουν μπόρες, ενώ ανάλογη ημέρα θα είναι και η Πέμπτη, ενώ από Παρασκευή φαίνεται πως περιορίζεται η αστάθεια, ενώ ενισχύονται και τα μελτέμια.

ειδήσεις τώραβροχέςΚλέαρχος Μαρουσάκηςζέστηκαιρός σήμερα