Καιρός|11.08.2024 19:41

Μαρουσάκης για τη φωτιά στον Βαρνάβα: Πότε θα εξασθενήσουν οι θυελλώδεις άνεμοι

Newsroom

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται ο Βαρνάβας ενώ η Πυροσβεστική δίνει τιτάνια μάχη να οριοθετήσει τη φωτιά που καίει. Ωστόσο, βρίσκεται αντιμέτωπη και με τους δυνατούς ανέμους που πνέουν και δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της κατάσβεσης.

Πότε θα εξασθενήσουν οι θυελλώδεις άνεμοι

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρθηκε στην εξέλιξη των ανέμων τις επόμενες ώρες. Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος στο OPEN, στην περιοχή πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ και η ένταση θα πέσει στα 5 μποφόρ τις πρώτες βραδινές ώρες ενώ μετά τις 6 τα ξημερώματα θα αυξήσουν εκ νέου την έντασή τους στα 6 με 7 μποφόρ.

«Οι δυνατοί βορειοανατολικοί άνεμοι θα επιμείνουν και τις επόμενες ώρες και θα έχουμε εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι τις 11 το βράδυ και στη συνέχεια θα αρχίσουν να υποχωρούν οι βοριάδες. Και θα ενισχυθούν την επόμενη ημέρα» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Οι εντάσεις των ανέμων θα πέφτουν προς το βράδυ άλλα δεν σημαίνει ότι θα παύσουν να υπάρχουν. Θα συνεχίσουν να πνέουν και με μέτρια ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Τα ξημερώματα θα έχουμε μια σημαντική ενίσχυση των βόρειων ανέμων για να φτάσουμε τοπικά ακόμα και τα 6 μποφόρ. Και αύριο θα είναι μια πολύ επικίνδυνη ημέρα».

φωτιάφωτιά Βαρνάβαπυροσβεστικήάνεμοιειδήσειςφωτιά τώραειδήσεις τώρα