Καιρός|12.08.2024 13:51

Φωτιά Αττική - Μαρουσάκης: Οι άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσβεση - Πότε υποχωρούν

Newsroom

«Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο διάστημα. Από τις 12 μέχρι και τις 18:00 -19:00 το απόγευμα θα συναντήσουμε τις μεγαλύτερες εντάσεις των μελτεμιών. Ήδη έχουμε εντάσεις που προσεγγίζουν ακόμη και τα 8 μποφόρ, με τις ριπές να είναι αρκετά έντονες», αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, κάνοντας εκτίμηση και για το πώς θα κινηθούν οι άνεμοι και τις επόμενες ώρες, οι οποίοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στις φωτιές στην Αττική.

Πότε και πόσο υποχωρούν οι άνεμοι 

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη: «Από τις 18:00 – 21:00 το απόγευμα θα υποχωρήσει λίγο ο άνεμος και θα πάμε γύρω στα 6-7 μποφόρ. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς είναι πολύ ξηρή η επιφάνεια του εδάφους και πολύ εύκολα μπορεί να εξαπλώνονται τα μέτωπα της φωτιάς σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Από τις 21:00 το βράδυ και στη συνέχεια θα υπάρχει μια περαιτέρω εξασθένηση των βοριάδων χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα οδηγηθούμε σε κατάσταση νηνεμίας, να πέσει τελείως ο άνεμος. Θα είμαστε περίπου στα 4-5 μποφόρ μέσα στη νύχτα. 20:00 -21:00 θα είναι η πιο δύσκολη ώρα το βράδυ με τις ριπές των ανέμων να προσεγγίζουν τα 8-9 μποφόρ».

Δύσκολη και η αυριανή ημέρα 

«Και η αυριανή θα είναι μια δύσκολη ημέρα, με 6-7 μποφόρ αργά το μεσημέρι», επισημαίνει.

Μάλιστα, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται μέχρι την Πέμπτη – Παρασκευή.

Δείτε live όλες τις εξελίξεις για το πύρινο μέτωπο στο liveblog του ethnos.gr

ειδήσεις τώραπυροσβεστικήΚλέαρχος Μαρουσάκηςφωτιά τώραφωτιά