Καιρός|20.08.2024 19:19

Κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές «άνοιξαν οι ουρανοί» - Πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο

Newsroom

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν σε πολλά σημεία της χώρας σήμερα καθώς η κακοκαιρία εξπρές κάνει έντονη την παρουσία της στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα ισχυρότερα φαινόμενα με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στα δυτικά και βόρεια. Ο πίνακας που ακολουθεί παρουσιάζει τους 8 σταθμούς που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 περίπου. Ο μεγαλύτερος όγκος νερού έπεσε στο Αγρίνιο (44 χιλιοστά), και ακολούθησαν το Νότιο Πεδίο Κοζάνης (39 χιλιοστά) και τα Λεπιανά Άρτας (35 χιλιοστά).

Πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο

Σε ανάρτησή του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρθηκε στην εξέλιξη του φαινομένου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα στο επίκεντρο της απογευματινής αστάθειας σήμερα, ενώ τις πρώτες βραδινές σήμερα ώρες αλλά και πρώτες πρωινές αύριο ώρες τα φαινόμενα αυτά (βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις), θα μετατοπιστούν προς το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο. Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!».

 

κακοκαιρίαβροχέςειδήσειςειδήσεις τώρα