Καιρός|27.08.2024 22:38

Έρχεται τριήμερο κακοκαιρίας: Πολλές καταιγίδες και κάτι από... φθινόπωρο - Η πρόγνωση

Newsroom

Έρχεται τριήμερο κακοκαιρίας σε όλη την επικράτεια, με τα φαινόμενα να αναμένεται να «χτυπήσουν» και την Αττική και να διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο.

Σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, τονίζει: «Περιορισμένη σήμερα και αύριο Τετάρτη η αστάθεια στα ηπειρωτικά, ενώ από την Πέμπτη και μετά τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και δεν αποκλείεται τοπικά να είναι έντονα.

Η αστάθεια θα κρατήσει μέχρι και το Σάββατο και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή

Οι άνεμοι θα είναι γενικά εξασθενημένοι στα πελάγη με μέγιστη ένταση ως την Κυριακή τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο».

Το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας

Έντονες καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας και κυρίως τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Μακεδονία και την ανατολική Πελοπόννησο «δίνει» το προγνωστικό windy, το οποίο τοποθετεί τα έντονα φαινόμενα από τις 3 το μεσημέρι. Έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στην κεντρική Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα αλλά και στη νότια Πελοπόννησο την Παρασκευή. Στην Αττική αυτά θα είναι πιο ήπια.

Επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας «δίνει» και το meteo. Συγκεκριμένα, στην Αττική αναμένεται να σημειωθούν καταιγίδες και στο κέντρο της Αθήνας αλλά αρχής γενομένης από την Παρασκευή και όχι την Πέμπτη όπως αρχικώς αναμενόταν.

Στα βόρεια του νομού, οι καταιγίδες θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη το απόγευμα. Όπως προείπαμε, η αστάθεια στο κέντρο της Αθήνας θα συνεχιστεί και μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τους χάρτες να προβλέπουν μέχρι και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες.

Από την Πέμπτη ο καιρός θα θυμίζει προχωρημένο φθινόπωρο

Απότομη επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Η επιδείνωση οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό, που θα επηρεάσει τη χώρα και θα έχει ως αποτέλεσμα ο καιρός να θυμίζει προχωρημένο Φθινόπωρο.

Μάλιστα, όπως προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης δεν είναι απίθανο να εκδηλωθούν ακραία φαινόμενα. Σήμερα, αναμένεται να επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σύμφωνα με το Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ωστόσο, το σκηνικό θα ανατραπεί από την Πέμπτη όπου θα υπάρξουν έντονα φαινόμενα.

κακοκαιρίακαιρός σήμεραάστατος καιρόςκαιρός κακοκαιρία Αττικήειδήσεις τώρα