Καιρός|29.08.2024 22:42

Θεσσαλονίκη: Έντονες βροχές, ισχυροί άνεμοι και πτώσεις δέντρων στο κέντρο της πόλης

Newsroom

H Θεσσαλονίκη βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με έντονες βροχοπτώσεις με συνοδεία ισχυρών ανέμων σε ορισμένες περιοχές της πόλης.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr, η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι επί ποδός και ήδη έχει δεχθεί 15 κλήσεις για πτώσεις δέντρων.

Κλιμάκια της Πυροσβεστικής πραγματοποίησαν προς το παρόν 10 επιχειρήσεις που αφορούσαν σε κοπές δέντρων που έπεσαν λόγω των ισχυρών ανέμων που παρατηρούνται στη Θεσσαλονίκη.

Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούσαν πτώσεις δέντρων στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή της Χαριλάου αλλά και σε περιοχές του δήμου Λαγκαδά.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών, θα ξεκινούν τα φαινόμενα από το δυτικό βόρειοδυτικό Αιγαίο και θα κινούνται από την περιοχή της Χαλκιδικής προς τις Σποράδες και τη Θεσσαλία και την Εύβοια.

Σημείωσε ότι προς τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα μετατοπίζονται προς τα δυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας. Έτσι θα επηρεαστούν περιοχές όπως η ανατολική και νότια Θεσσαλία, η βόρεια Εύβοια η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και το μεγαλύτερο τμήμα της Πελοποννήσου θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας το επόμενο 48ωρο.

Πάνω από 20.000 κεραυνοί

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το meteo.gr το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος υετού έως τις 18:00 περίπου της Πέμπτης 29/08, καταγράφηκε στο Καλέντζι Αχαΐας και είναι ίσο με 56 χιλιοστά. Χαρακτηριστικό της ισχύος των φαινόμενων είναι ότι τα 38.4 χιλιοστά έπεσαν σε μόλις 30 λεπτά της ώρας.

Την ηλεκτρική δραστηριότητα στην ατμόσφαιρα κατέγραψε ο Lightning Imager του δορυφόρου MTG-I1*. Όπως τονίζεται στην ανάρτηση του Meteo.gr στον Χάρτη 2 σημειώνονται οι ηλεκτρικές εκκενώσεις που καταγράφηκαν από την αρχή του εικοσιτετράωρου έως τις 15:30 UTC (18:30 ώρα Ελλάδας). Ειδικότερα, καταγράφηκαν 19.580 εκκενώσεις, 18.587 εκ των οποίων πάνω από την ξηρά και 933 πάνω από τη θάλασσα.

Θεσσαλονίκηπρόγνωση καιρούκακοκαιρίαβροχοπτώσειςειδήσεις τώρα