Καιρός|30.08.2024 07:56

Μαρουσάκης: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία - Αυτές είναι οι περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο

Newsroom

Κορυφώνεται η κακοκαιρία στη χώρα μας, όπως ανέφερε στο OPEN ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Άστατος θα είναι ο καιρός στην Αττική την Παρασκευή (30/8) αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας μας, με την κορύφωση του φαινομένου να υπολογίζεται το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο.

Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά, η αιτία για την κακοκαιρία είναι η έντονη θερμοκρασιακή διαφορά που θα επικρατήσει ανάμεσα στη χαμηλή ατμόσφαιρα αλλά και σε στρώματα αυτής που βρίσκονται σε μεγαλύτερα ύψη, μιας και πιο ψυχρές αέριες μάζες από την περιοχή της ανατολικής-βορειοανατολικής Ευρώπης θα κινηθούν προς τη χώρα μας.

Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο βρίσκονται στο δυτικό και βόρειο Αιγαίο (Χαλκιδική - Σποράδες), τα ανατολικά και νότια τμήματα της Θεσσαλίας, τη Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, την Εύβοια με έμφαση τα κεντρικά και βόρεια τμήματα και με πολύ κόκκινο την Πελοπόννησο.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα με μεγάλο όγκο νερού θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα και τις Σποράδες.

Ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Τα φαινόμενα στην Αττική θα είναι πιο έντονα τις απογευματινές και βραδινές ώρες και ο υδράργυρος θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα είναι άστατος ο καιρός καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Κατά την διάρκεια των φαινομένων θα είναι ισχυροί οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς.

ΘεσσαλονίκηΑττικήΚλέαρχος Μαρουσάκηςκακοκαιρίαειδήσειςειδήσεις τώρα