Καιρός|30.08.2024 09:12

Κεραυνούς και χαλάζι φέρνει η δεύτερη ημέρα της κακοκαιρίας: Πότε θα ρίξει καταιγίδες στην Αττική - Live η πορεία του φαινομένου

Newsroom

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστούν οι μετεωρολόγοι για την κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα φέρει καταιγίδες από το μεσημέρι της Παρασκευής (30/8) και στην Αθήνα.

Μέχρι το Σάββατο η ΕΜΥ προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα και ισχυρές καταιγίδες σε πολλά μέρη της χώρας. Χθες, βροχές σημειώθηκαν στα βόρεια της Αττικής, ενώ σήμερα, με βάση την τελευταία πρόγνωση η κακοκαιρία θα είναι πιο γενικευμένη και θα πιάσει όλο τον νομό.

Ήδη, από χθες έχουν πέσει πάνω από 20.000 κεραυνοί, ενώ σημειώθηκαν προβλήματα από τα μπουρίνια σε Μεσσηνία και Θεσσαλονίκη.

Οι περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο

Κορυφώνεται η κακοκαιρία στη χώρα μας, όπως ανέφερε στο OPEN ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Άστατος θα είναι ο καιρός στην Αττική την Παρασκευή (30/8) αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας μας, με την κορύφωση του φαινομένου να υπολογίζεται το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο.

Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά, η αιτία για την κακοκαιρία είναι η έντονη θερμοκρασιακή διαφορά που θα επικρατήσει ανάμεσα στη χαμηλή ατμόσφαιρα αλλά και σε στρώματα αυτής που βρίσκονται σε μεγαλύτερα ύψη, μιας και πιο ψυχρές αέριες μάζες από την περιοχή της ανατολικής-βορειοανατολικής Ευρώπης θα κινηθούν προς τη χώρα μας.

Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο βρίσκονται στο δυτικό και βόρειο Αιγαίο (Χαλκιδική - Σποράδες), τα ανατολικά και νότια τμήματα της Θεσσαλίας, τη Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, την Εύβοια με έμφαση τα κεντρικά και βόρεια τμήματα και με πολύ κόκκινο την Πελοπόννησο.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα με μεγάλο όγκο νερού θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα και τις Σποράδες.

Ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Τα φαινόμενα στην Αττική θα είναι πιο έντονα τις απογευματινές και βραδινές ώρες και ο υδράργυρος θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα είναι άστατος ο καιρός καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Κατά την διάρκεια των φαινομένων θα είναι ισχυροί οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς.

Το τελευταίο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και το Σάββατο επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Παρασκευή

Από τις μεσημβρινές και μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες.

Αύριο Σάββατο

Από τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και πιθανώς κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού

Κλέαρχος Μαρουσάκηςκαταιγίδεςκακοκαιρίαβροχόπτωσηκεραυνόςειδήσειςειδήσεις τώρα