Καιρός|30.08.2024 14:00

Η κακοκαιρία πλήττει την Αττική: Δυνατή βροχή σε πολλές περιοχές - Βίντεο και live πορεία

Newsroom

Έφτασε στην Αττική το κύμα κακοκαιρίας, με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές, για το οποίο είχαν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι.

Λίγο μετά τη μια το μεσημέρι, φαινόμενα άρχισαν να εκδηλώνονται στα βόρεια τμήματα του νομού Αττικής, τα οποία επεκτάθηκαν στα βόρεια προάστια, ενώ αναμένεται να κινηθούν και νοτιότερα.

Βίντεο με την καταιγίδα

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, βροχές και καταιγίδες σήμερα αναμένονται στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα στα ορεινά ηπειρωτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Συνιστάται προσοχή σε ακτές και παραλίες λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης «μπουρινιών» κυρίως στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο.

«Στην Αττική βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ στο νομό Θεσσαλονίκης φαινόμενα αναμένονται από το μεσημέρι έως και αργά το βράδυ. Σχετική εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται αργά το βράδυ στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά και στο Βόρειο Αιγαίο» ανέφερε χαρακτηριστικά το meteo στην πρωινή του ενημέρωση.

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν, κατά τόπους, έως και την Κυριακή.

 Αυτές είναι οι περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο

Κορυφώνεται η κακοκαιρία στη χώρα μας, όπως ανέφερε στο OPEN ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Άστατος θα είναι ο καιρός στην Αττική την Παρασκευή (30/8) αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας μας, με την κορύφωση του φαινομένου να υπολογίζεται το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο.

Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά, η αιτία για την κακοκαιρία είναι η έντονη θερμοκρασιακή διαφορά που θα επικρατήσει ανάμεσα στη χαμηλή ατμόσφαιρα αλλά και σε στρώματα αυτής που βρίσκονται σε μεγαλύτερα ύψη, μιας και πιο ψυχρές αέριες μάζες από την περιοχή της ανατολικής-βορειοανατολικής Ευρώπης θα κινηθούν προς τη χώρα μας.

Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο βρίσκονται στο δυτικό και βόρειο Αιγαίο (Χαλκιδική - Σποράδες), τα ανατολικά και νότια τμήματα της Θεσσαλίας, τη Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, την Εύβοια με έμφαση τα κεντρικά και βόρεια τμήματα και με πολύ κόκκινο την Πελοπόννησο.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα με μεγάλο όγκο νερού θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα και τις Σποράδες.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού

βροχήκαταιγίδεςκακοκαιρίαειδήσεις τώρα