Καιρός|08.09.2024 10:25

Καλοκαίρι τέλος: Έρχεται το πρώτο κύμα κακοκαιρίας από το απόγευμα - Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα

Newsroom

Θα μυρίσει... φθινόπωρο. Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα αλλά και τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τους μετεωρολόγους καθώς βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές. Μάλιστα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη από το απόγευμα της Κυριακής (8/9) ξεκινά νέο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά προς τα ανατολικά με τα φαινόμενα να εντείνονται την Δευτέρα.

Αναλυτικά όπως είπε για σήμερα Κυριακή εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες στο δυτικό Αιγαίο αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία.

«Σιγά σιγά αυτή η ζώνη βροχών θα παρουσιάσει μια μετατόπιση προς το εσωτερικό του ηπειρωτικού κορμού ιδιαίτερα κατά το μεσημέρι και το απόγευμα» περιέγραψε ο χαρακτηριστικά. Προς τις απογευματινές ώρες αναμένονται πυκνές νεφώσεις στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, ενώ θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Ιδιαίτερα προς τα κεντρικά και νότια της χώρας ο υδράργυρος θα προσεγγίσει στα ηπειρωτικά τμήματα τους 30-33 βαθμούς Κελσίου.

Φθινόπωρο βλέπει και ο Κολυδάς - Έρχεται το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα 

«Το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα θα μας επηρεάσει Δευτέρα προς Τρίτη και το δεύτερο Παρασκευή προς Σάββατο την ερχόμενη εβδομάδα» ανέφερε ο Θεοδωρής Κολυδάς

Αναλυτικά, ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει:

«Η πρόγνωση από 6 Σεπτεμβρίου 2024. Το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα θα μας επηρεάσει Δευτέρα προς Τρίτη και το δεύτερο Παρασκευή προς Σάββατο την ερχόμενη εβδομάδα. Δημιουργείται μία κυκλοφορία "τύπου Π" που θα επηρεάζει κατά περιόδους τα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Κλασσικός φθινοπωρινός καιρός, με την καιρική κατάσταση όμως να μην "αγγίζει" την υπόλοιπη χώρα.»

 

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Η πρόγνωση για τη Δευτέρα

Αραιές νεφώσεις οι οποίες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από τις απογευματινές ώρες κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στο Ιόνιο οι οποίες πιθανώς στα βόρεια να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές στις περισσότερες περιοχές και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Τρίτη

Αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από τις μεσημβρινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στη Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά και τις βραδινές ώρες στα βόρεια σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Τετάρτη

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τοπικά θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές ή όμβρους στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια.

βροχέςκαταιγίδεςφθινόπωροειδήσεις τώρα