Καιρός|11.09.2024 20:21

Κακοκαιρία: Η «ATENA» φεύγει και ο «Boris» έρχεται με καταιγίδες και μεγάλη πτώση θερμοκρασίας

Newsroom

Μετά την κακοκαιρία Atena έρχεται και ο… Boris αλλά στο μεταξύ θα μεσολαβήσει μία μικρή καιρική ανάπαυλα που θα διαρκέσει μία μόλις ημέρα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας από 6 ως και 8 βαθμούς αλλά και ισχυροί άνεμοι που θα αγγίξουν μέχρι και τα 7 μποφόρ.

Στα δυτικά και βαθμιαία στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Το απόγευμα στα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

Ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στα social media μίλησε για μικρή και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο.

«Μια μικρή & πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος , αλλά όχι σημαντική.

Ακολουθούν κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή, χωρίς μεγάλα σκαμπανεβάσματα , καθώς και βροχές, στο δεύτερο μισό του μήνα», έγραψε ο μετεωρολόγος.

θερμοκρασίακακοκαιρίαειδήσειςειδήσεις τώρα