Καιρός|12.09.2024 10:33

Μαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία τύπου Π με βροχές και καταιγίδες - Πόσο θα διαρκέσει και πότε πέφτει η θερμοκρασία

Newsroom

Περιορίζεται σήμερα, Πέμπτη, η αστάθεια στη χώρα, αλλά παραμένουν λίγες βροχές και καταιγίδες. Το βαρυμετρικό χαμηλό απομακρύνεται προς την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ωστόσο ακολουθεί ακόμη ένα σύστημα κακοκαιρίας που θα κινηθεί στα ανατολικά - βορειοανατολικά και θα περάσει προς τα βόρεια Βαλκάνια και με τα μέτωπά του να απασχολούν τη χώρα.

Πρόκειται για νέα κακοκαιρία τύπου Π, που φέρνει από το επόμενο 24ωρο έντονα φαινόμενα προς τη δυτική Ελλάδα και τα βόρεια τμήματα, αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σήμερα, αναμένονται βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες προς τη δυτική, βορειοδυτική Ελλάδα, ενώ η υπόλοιπη χώρα δεν θα επηρεαστεί, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί, ενώ δεν αποκλείονται λίγες συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν σε μέτριες εντάσεις, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 33 βαθμούς, ενώ υψηλά είναι και η υγρασία.

Στη Θεσσαλονίκη, ο πυρήνας καταιγίδων εκτονώθηκε και δεν αναμένονται βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 29 βαθμούς.

Πότε ξεκινά η νέα κακοκαιρία και πόσο θα διαρκέσει

Από αύριο, Παρασκευή, μέχρι και το τέλος της εβδομάδας θα σαρώσει η νέα κακοκαιρία τύπου Π. Θα σαρώσει την δυτική Ελλάδα, με βροχές και τοπικά ισχυρές βροχές κατά περιόδους.

Στη δεύτερη κλίμακα μπαίνει η βόρεια Ελλάδα, δηλαδή η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η Θράκη ενώ στην τρίτη κλίμακα επικινδυνότητας μπαίνει το ανατολικό Αιγαίο.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την άλλη βδομάδα

Μεγάλη ανάσα δροσιάς έρχεται από την επόμενη εβδομάδα, με τον υδράργυρο να πέφτει σημαντικά, ενώ θα έχει ακόμη και κρύο στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, με την θερμοκρασία να πέφτει στους 10-12 βαθμούς!

Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε ακόμα καλό χειμώνα καθώς δεν αποκλείεται να ξανανέβει μετά η θερμοκρασία.

βροχέςΚλέαρχος Μαρουσάκηςκαταιγίδεςκακοκαιρίαειδήσεις τώρα