Καιρός|13.09.2024 09:01

Μαρουσάκης: Φθινοπωρινός ο καιρός τις επόμενες μέρες - Πού θα είναι άστατος και πότε πέφτει ραγδαία η θερμοκρασία

Newsroom

Σε άστατο καιρικό μοτίβο παραμένει η χώρα και τις επόμενες ημέρες, με την αστάθεια να επηρεάζει τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, θα οδηγηθούμε σε φθινοπωρινό, φυσιολογικό για την εποχή καιρό.

Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή, προς τη δυτική βορειοδυτική Ελλάδα θα περάσουν κάτι καταιγίδες προς την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και θα φθάσουν οριακά προς τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και θα επεκταθούν προς τη βόρεια Ελλάδα, κεντρική ανατολική Μακεδονία και Θράκη και λιγότερο προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ωστόσο, στο εσωτερικό θα επικρατήσει καλοκαιρία με θερμοκρασίες έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο, με λίγα περάσματα συννεφιάς και πολύ μικρή πιθανότητα το απόγευμα να υπάρχουν μπόρες  προς τα δυτικά, βορειοδυτικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι πιο άστατος με αρκετές συννεφιές, με μπόρες και βροχές. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 28-29 βαθμούς.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες - Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Το άστατο καιρικό μοτίβο συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο, με φαινόμενα να αναμένονται στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τα περισσότερο έντονα φαινόμενα αναμένονται στην Ήπειρο και στο βόρειο Ιόνιο καθώς το κύμα κακοκαιρίας περνάει πολύ πιο βόρεια από τη χώρα μας.

Την Κυριακή τα βόρεια τμήματα θα συναντήσουμε κάποιες τοπικές βροχές στα εσωτερικά της Κρήτης και το βόρειο βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στην υπόλοιπη χώρα με ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες.

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας από την ερχόμενη εβδομάδα

Από τη Δευτέρα έρχεται ψύχρα, και θα δούμε να πέφτει περισσότερο ο υδράργυρος. Συγκεκριμένα, θα κάνει κρύο στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα βλέπουμε ακόμα και μονοψήφιες θερμοκρασιακές τιμές! 

Μάλιστα, θα δούμε ακόμα και θερμοκρασίες κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου στη βορειοδυτική Ελλάδα και αργά το μεσημέρι στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα το θερμόμετρο θα δείξει 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

βροχέςΚλέαρχος Μαρουσάκηςκαταιγίδεςκακοκαιρίακαιρός σήμεραειδήσεις τώρα