Καιρός|14.09.2024 21:43

Η κακοκαιρία φέρνει «βουτιά» της θερμοκρασίας μέχρι και 9 βαθμούς - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Newsroom

Φθινόπωρο θα «μυρίσει» στη χώρα μας λόγω της κακοκαιρίας εξπρές που θα «χτυπήσει».

Ήδη αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας σε πολλές περιοχές της χώρας. Η χαμηλότερη καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στο Σέλι και ήταν ίση με 9.1 βαθμούς Κελσίου.

Οι 8 χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν το πρωί του Σαββάτου (14/9) στο Σέλι, στο Πληκάτι Ιωαννίνων, στη Βλάστη Κοζάνης, στην Κλεισούρα Καστοριάς, στο Κεράσοβο Ιωαννίνων, στο Πάπιγκο, στη Βωβούσα Ιωαννίνων και στο Τρίστενο Ιωαννίνων.

Καταιγίδες με δυνατούς ανέμους

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια, η θερμοκρασία θα πέσει μέχρι και 8 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή (15/9) σε σχέση με τις θερμοκρασίες της Παρασκευής.

 

Παράλληλα, αναμένονται τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στη Θράκη και το πρωί στο βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, στον Κορινθιακό, τη θάλασσα των Κυθήρων και τα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

θερμοκρασίακαταιγίδεςκακοκαιρίαειδήσειςειδήσεις τώρα