Καιρός|18.09.2024 08:35

Καιρός σήμερα: Βροχερός με χαλάζι και κεραυνούς, λέει ο Μαρουσάκης - Τι να περιμένουμε στην Αττική

Newsroom

Μία ημέρα με άστατο καιρό θα είναι η σημερινή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη ο οποίος προειδοποιεί για κακοκαιρία προς τα δυτικά κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα.

Όπως εξήγησε θα συνεχιστούν και σήμερα οι βροχοπτώσεις στην περιοχή της Κέρκυρας ιδιαίτερα στα βορειότερα τμήματα προς τη δυτική Θεσσαλία και προς την Άρτα.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αυτό οφείλεται στο βαρομετρικό χαμηλό προς την κεντρική μεσόγειο που κινείται προς τα δυτικά τμήματα στροβιλιζόμενο με αποτέλεσμα να μας στέλνει και τις πιο ασταθείς αέριες μάζες, τις βροχές και τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Πού θα βρέξει σήμερα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξήγησε επίσης πώς θα κατανεμηθούν τα έντονα φαινόμενα σήμερα. Οι βροχές θα κινηθούν προς τη δυτική κεντρική και βόρεια Ελλάδα από το ύψος της βόρειας Πελοποννήσου αλλά και στην Πελοπόννησο.

Δεν απέκλεισε να δούμε σε περιοχές τις χώρας μικροπλημμυρικά επεισόδια, χαλαζοπτώσεις, καθώς και προβλήματα από τους κεραυνούς που θα εκδηλώνονται με αρκετά μεγάλη συχνότητα.

Καλύτερος θα είναι ο καιρός προς το κεντρικό, ανατολικό και νότιο Αιγαίο που θα έχουμε και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα έχουν τοπικά ισχυρές εντάσεις, ενώ από το μεσημέρι θα δούμε αρκετή ζέστη με 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Τις πιο υψηλές θερμοκρασίες θα τις συναντήσουμε προς τα ανατολικά και νότια.

Ο καιρός στην Αττική

Ο μετεωρολόγος του OPEN ανέφερε ότι σήμερα το απόγευμα στην Αττική θα πυκνώσουν οι συννεφιές και είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε βροχές, ακόμη και καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και προβλήματα ιδιαίτερα μέσα στο λεκανοπέδιο. Ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 29 βαθμούς

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται άστατες καιρικές συνθήκες με μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες καθώς θα πηγαίνουμε προς απογευματινές ώρες και με έμφαση σε περιοχές που βρίσκονται γύρω από το Θερμαϊκό. Σημειώνεται ότι οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς.

Κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες

Σημειώνεται ότι η κακοκαιρία θα κινηθεί με τον ίδιο τρόπο και τις επόμενες ημέρες και ειδικότερα μέχρι την Παρασκευή. Ιδιαίτερα προς τα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα δούμε αρκετές βροχές και στην Πελοπόννησο ιδιαίτερα γύρω σε θαλάσσιες παραθαλάσσιες εκτάσεις προς τα δυτικά και νότια κυρίως τμήματα.

Η κακοκαιρία και πάλι θα αφορά τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα την Παρασκευή, ενώ από το Σάββατο περιορίζονται χρονικά και χωρικά αυτά τα φαινόμενα.

Κλέαρχος Μαρουσάκηςκακοκαιρίακαιρός σήμεραβροχοπτώσειςχαλάζιειδήσεις τώρα