Καιρός|30.09.2024 08:50

Μαρουσάκης: Πότε θα εξασθενήσουν οι άνεμοι - Νέο κύμα κακοκαιρίας με επικίνδυνα φαινόμενα από την Πέμπτη

Newsroom

Το απόγευμα θα αρχίσουν να εξασθενούν οι ισχυροί άνεμοι, μειώνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Στην περιοχή της Κορινθίας, όπου οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που μαίνεται σε δασική περιοχή, οι άνεμοι θα αγγίξουν τα 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη επειδή η φωτιά τείνει να δημιουργεί τον δικό της καιρό,  στο πεδίο είναι πιθανό οι πυροσβέστες να αντιμετωπίσουν ακόμα μεγαλύτερες εντάσεις, ενώ είναι πιθανό να παρατηρηθούν και αιφνίδιες αλλαγές στη διεύθυνση του ανέμου.

Νέο κύμα κακοκαιρίας την Πέμπτη 

Σήμερα Δευτέρα (30/9) θα έχουμε ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με εξαίρεση το βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο, όπου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Η μέση θερμοκρασία θα κινηθεί στους 24-26 βαθμούς Κελσίου

Στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης θα αγγίξει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Άνεμοι 5-6 μποφόρ θα δροσίσουν την ατμόσφαιρα.

Αισθητά χαμηλότερα θα είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, όπου το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης θα αγγίξει τους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι τοπικά μπορεί να αγγίξουν τα 8 μποφόρ.

Την Πέμπτη ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, που θα φέρει επικίνδυνα φαινόμενα θα επηρεάσει τη χώρα. Συμφωνά με τα τωρινά δεδομένα, μεγάλος όγκος νερού θα πέσει στα δυτικά και βορειοδυτικά.

Κλέαρχος Μαρουσάκηςθερμοκρασίαφωτιάκακοκαιρίαάνεμοιειδήσεις τώρα