Καιρός|03.10.2024 20:48

Πρόγνωση Μαρουσάκη για κακοκαιρία Cassandra: Πού θα πέσει πολύ νερό

Newsroom

Προ των πυλών είναι η κακοκαιρία Cassandra, με την ΕΜΥ να εκδίδει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης και τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιεί για έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες αλλά και για πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Μάλιστα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αναφέρει πως σε μια σειρά από γεωγραφικά διαμερίσματα είναι πιθανό να πέσουν πολύ μεγάλοι όγκοι νερού, λόγω της κακοκαιρίας.

Η ανάρτηση Μαρουσάκη για την Cassandra

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας αναμένεται να απασχολήσει αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας το διάστημα Παρασκευή - Δευτέρα και με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά έντονες βροχές - καταιγίδες οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και απότομες ενισχύσεις των ανέμων.

Οι περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο αυτής της κακοκαιρίας θα είναι η δυτική Ελλάδα όπως επίσης και τα ανατολικά - βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας.

 

Στα παραπάνω γεωγραφικά διαμερίσματα είναι πιθανό να δούμε συνολικό όγκο νερού που μπορεί να φτάνει ή και να ξεπερνά τους 100 τόνους ανά στρέμμα.

Ακολουθούν χάρτες που οπτικοποιούν όσα περιγράψαμε.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!

Όμορφο βράδυ σε όλες και όλους!

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Νωρίτερα, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, προειδοποιώντας για την διέλευση ενός ψυχρού μετώπου, από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής (04-10-24) μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (05-10-24), με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα.

Ειδικότερα:

Α. Παρασκευή (04-10-24)

Από τις απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν αρχικά το βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία την Ήπειρο, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Πιθανόν, κατά τη διάρκεια της νύχτας να επηρεαστούν πρόσκαιρα και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Β. Σάββατο (05-10-24)

α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι, βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

β) Από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρούβροχέςκαταιγίδεςκακοκαιρίαειδήσεις τώρα