Καιρός|04.10.2024 08:51

Κακοκαιρία Cassandra: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για ενδεχόμενες πλημμύρες

Newsroom

Προ των πυλών βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας Cassandra, που έρχεται από την Ιταλία και φέρνει βροχές, καταιγίδες και μεγάλο όγκο νερού σε αρκετές περιοχές και κυρίως θα χτυπήσει τη Δυτική Ελλάδα και έπειτα το βορειανατολικό Αιγαίο και τη βορειοανατολική ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη θα πρέπει να υπάρξει προσοχή σε ορισμένες περιοχές γιατί ο όγκος νερού θα είναι μεγάλος και ενδέχεται να υπάρξουν πλημμυρικά επεισόδια.

Πού περιμένουμε τον μεγαλύτερο όγκο νερού

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα θα βρεθούν στο «μάτι της κακοκαιρίας» και εκεί « περιμένουμε μεγάλο όγκο νερού, και γύρω γύρω από την Πελοπόννησο στα δυτικά παράλια τμήματα, στην περιοχή της δυτικής Στερεάς, την Ηπείρου αλλά και μέσα στο Ιόνιο».

Το Σάββατο  περιμένουμε έντονα φαινόμενα στη Μακεδονία, Θράκη και βορειοανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα είναι σε θέση να δημιουργήσουν ακόμα και πλημμυρικά επεισόδια.

Δεν αποκλείεται οι καταιγίδες να συνοδεύονται και από χαλάζι, από μεγάλη συχνότητα κεραυνών αλλά και δυνατούς ανέμους στις συγκεκριμένες περιοχές.

Την Κυριακή τα πιο πολλά φαινόμενα τα περιμένουμε στη δυτική Ελλάδα, τα βόρεια τμήματα και το ανατολικό Αιγαίο.

Θα σχηματιστεί αυτό που λέμε ο καιρός Π, ενώ κάποια φαινόμενα αναμένονται και στο εσωτερικό της Κρήτης.

Από τη Δευτέρα και στη συνέχεια απομακρύνεται αυτό το κύμα κακοκαιρίας, βελτιώνεται ο καιρός και θα πάμε σε πιο ήπιες καιρικές καταστάσεις με τον υδράργυρο να ανεβαίνει λίγο πιο πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά προς το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα όπου θα συναντήσουμε βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες από το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένουμε ήπιες καιρικές συνθήκες με λίγες συννεφιές οι οποίες προς τα κεντρικά και βόρεια κοντά το βράδυ θα αυξηθούν και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν βροχές.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Λίγα τα φαινόμενα στη Θεσσαλία όπου το απόγευμα θα βγουν κάποιες βροχοπτώσεις.

Εκεί που πρέπει να δείξουμε προσοχή είναι στην Ήπειρο και βόρειο Ιόνιο όπου θα έχουμε αρκετές βροχές και αρκετά ισχυρές καταιγίδες από το απόγευμα και στη συνέχεια

Στην Αττική, δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο καθώς θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια με λίγες μόνο συννεφιές το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένουμε ήπιο καιρό μέχρι και το μεσημέρι στη συνέχεια θα σημειωθούν κάποιες βροχοπτώσεις σε θαλάσσιες, παραθαλάσσιες περιοχές, όχι όμως κάτι το αξιόλογο, οι άνεμοι στα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

κακοκαιρίακαταιγίδεςειδήσεις τώραβροχές