Καιρός|14.10.2024 09:17

Μαρουσάκης: Ψυχρές αέριες μάζες φέρνει ο «Ωμέγα Εμποδιστής» - Πότε πέφτει η θερμοκρασία

Newsroom

Ανομβρία και λίγες βροχοπτώσεις θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος εξήγησε τι είναι ο «Ωμέγα Εμποδιστής» και πότε θα φέρει ένα πιο φθινοπωρινό σκηνικό

Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος, θα δούμε ελάχιστες βροχοπτώσεις, κατά κανόνα προς τα ανατολικά τμήματα. Αίτιο για την εξέλιξη του καιρού αποτελεί ο «Ωμέγα Εμποδιστής» που έχει καλύψει μεγάλο κομμάτι της νότιας και κεντρικής Ευρώπης και εμποδίζει τα συστήματα κακοκαιριών να έρθουν από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Πότε πέφτει αισθητά η θερμοκρασία

Η πτώση της θερμοκρασίας έρχεται από την Τετάρτη και στη συνέχεια καθώς τότε, ο «Ωμέγα Εμποδιστής» δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για να ενισχύονται οι βοριάδες στο Αιγαίο, οι οποίοι θα φτάνουν τα 6 με 7, τοπικά και 8 μποφόρ. Το ίδιο σύστημα φέρνει ψυχρές αέριες μάζες από την ανατολική και βορειοανατολική Ευρώπη.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η θερμοκρασία να πέσει, 20 με 23 βαθμούς. Θα έχει αρκετή ψύχρα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, τονίζει ο μετεωρολόγος.

Κλέαρχος Μαρουσάκηςκαιρός σήμεραειδήσεις τώραπτώση της θερμοκρασίαςθερμοκρασίαβροχέςωμέγα εμποδιστής