Καιρός|18.10.2024 09:14

Φθινόπωρο...για τα καλά, λέει ο Μαρουσάκης: Τρεις βαθμούς έδειξε ο υδράργυρος σε κάποιες περιοχές - Μέχρι πότε κρατάει το κρύο

Newsroom

Φθινοπώριασε για τα καλά με τις χαμηλές αλλά φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο καιρός σήμερα

Η σημερινή ημέρα να ξεκινά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να ξεκινά σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδα από τους 3 βαθμούς Κελσίου. Κατά το μεσημέρι ο υδράργυρος θα φτάσει τους 18 στα βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα και τους 26 στα Δυτικά. 

Οι συννεφιές θα κυριαρχήσουν σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα, και αυτές ίσως δώσουν κάποιες λίγες βροχές προς τα Δυτικά τμήματα και προς την περιοχής της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, όχι όμως κάτι αξιόλογο, μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας θα έχουμε μέσα στο Αιγαίο κυρίως προς τα ανατολικά τμήματα. 

Δυνατοί βοριάδες θα επικρατήσουν στο Αιγαίο που θα προσεγγίσουν τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική δεν αναμένουμε κάτι αξιόλογο. Συννεφιές κατά διαστήματα και διαστήματα με ηλιοφάνεια ενώ ο υδράργυρος έχει υποχωρήσει ξεκινώντας κοντά στους13 βαθμούς ενώ αργά το μεσημέρι θα τον δούμε στους 23. 

Στη Θεσσαλονίκη συννεφιά με ηλιοφάνεια με τους ανέμους να είναι μέτριοι, και να είναι μόνο με ένταση 5-6 μποφόρ στα ανατολικά και νότια θαλάσσια τμήματα. Ενώ το κρύο θα είναι έντονο με τον υδράργυρο να ξεκινά στους 10 και να φτάνει μέχρι τους 18 το μεσημέρι.

θερμοκρασίαπτώση της θερμοκρασίαςειδήσεις τώραΚλέαρχος Μαρουσάκης