Καιρός|21.10.2024 06:17

Μεξικό: Τουλάχιστον δυο νεκροί από το σαρωτικό πέρασμα τροπικής καταιγίδας - Σοβαρές ζημιές

Newsroom

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μεξικό από ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στη νοτιοανατολική πολιτεία Τσιάπας, που έφερε η τροπική καταιγίδα Ναντίν.

Η καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Τσιάπας, που γειτονεύει με τη Γουατεμάλα. Σε όλη την πολιτεία, δρόμοι υπέστησαν σοβαρές ζημιές, όπως και κατοικίες και διάφορες άλλες υποδομές.

Ποτάμια οι δρόμοι 

Η πολιτεία έχει ορεινή γεωγραφία και τη διαρρέουν πολλοί ποταμοί, αρκετοί από τους οποίους υπερχείλισαν εξαιτίας των ισχυρών κατακρημνίσεων.

Η καταιγίδα έφθασε πάνω από το έδαφος το Σάββατο στις κεντρικές ακτές του Μπελίζ, προτού καταφθάσει στα σύνορα της Γουατεμάλας και του Μεξικού. Χθες συνέχιζαν να πνέουν ριπαίοι άνεμοι ταχύτητας ως και 45 χιλιομέτρων την ώρα στο νοτιοανατολικό Μεξικό, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο κυκλώνων (NHC).

Στο Μεξικό, χώρα η οποία βρέχεται τόσο από τον Ατλαντικό, όσο και από τον Ειρηνικό Ωκεανό, η ετήσια περίοδος των τυφώνων και των κυκλώνων έχει ήδη σημαδευτεί φέτος από τέσσερα πολύ ισχυρά φαινόμενα του είδους: ο τυφώνας Τζον ήταν ο πιο καταστροφικός, άφησε πίσω τουλάχιστον 16 νεκρούς στην πολιτεία Γκερέρο (νότια) κι αναρίθμητες υλικές ζημιές στη λουτρόπολη Ακαπούλκο, που είχε ήδη υποστεί βαρύ χτύπημα πέρυσι, εξαιτίας του καταστροφικού τυφώνα Ότις.

καταιγίδεςκαταιγίδαειδήσεις τώραζημιέςΜεξικόκακοκαιρία