Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης: Ποιο γνωστό φάρμακο θα δοκιμαστεί κατά του κορονοϊού
Στην έρευνα για το φάρμακο κατά του κορονοϊού θα συμμετέχουν έως και 750 ασθενείς από κέντρα κοινωνικής περίθαλψης σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στη Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου, ότι θα μελετήσει αν η συνταγογραφούμενη φαρμακευτική ουσία με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, η αδαλιμουμάμπη, είναι αποτελεσματική για την θεραπεία ασθενών με κορονοϊό. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη προσπάθεια που καταβάλλει το βρετανικό πανεπιστήμιο όσον αφορά την χρήση μιας υφιστάμενης θεραπείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.
Η αδαλιμουμάμπη, η οποία πωλείται από την AbbVie με την επωνυμία Humira, είναι ένα είδος αντιφλεγμωνώδους ουσίας, που είναι γνωστή ως αναστολέας του παράγοντα νέκρωσης όγκων (αντι-TNF). Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς με κορονοϊό που λαμβάνουν ήδη αντι-TNF φάρμακα για φλεγμονώδη εντερική νόσο και φλεγμονώδη αρθρίτιδα είναι λιγότερο πιθανό να εισαχθούν στο νοσοκομείο, αναφέρει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε ανακοίνωσή του.
Η δοκιμή, με την ονομασία AVID-CC, θα έχει στόχο την θεραπεία ανθρώπων σε κέντρα κοινωνικής περίθαλψης, ιδιαίτερα οίκους ευγηρίας, προσθέτει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην ανακοίνωσή του, διευκρινίζοντας ότι σε αυτήν θα συμμετέχουν έως και 750 ασθενείς από κέντρα κοινωνικής περίθαλψης σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η διαθεσιμότητα βιοομοειδών εκδοχών της φαρμακευτικής αυτής ουσίας, η οποία χρησιμοποιείται για περισσότερο από δύο δεκαετίες ως αντιφλεγμωνώδης, θα την καθιστά προσιτή και προσβάσιμη, αν οι δοκιμές δείξουν ότι είναι αποτελεσματική κατά της COVID-19, επισημαίνει επίσης το πανεπιστήμιο στην ανακοίνωσή του.
Έρευνες που έχουν γίνει έχουν αναδείξει κάποιες θεραπείες για τους ασθενείς με COVID-19 που νοσηλεύονται. Σε αυτές περιλαμβάνεται η ρεμδεσιβίρη της Gilead, όπως και η δεξαμεθαζόνη, ένα συνθετικό γλυκοκορτικοειδές.
Ωστόσο δεν έχουν ακόμη βρεθεί αποτελεσματικές θεραπείες για τους ανθρώπους που δεν εισάγονται στο νοσοκομείο. Οι οίκοι ευγηρίας επλήγησαν ιδιαίτερα κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας της COVID-19 στη Βρετανία και άλλες χώρες.
Εντείνεται η πίεση της Δύσης στον Ζελένσκι να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν πριν αναλάβει ο Τραμπ
Αμαλιάδα: Κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών βρίσκεται στον Πύργο - Στον θάνατο του Παναγιωτάκη επικεντρώνονται οι έρευνες
Απεργία 20 Νοεμβρίου: Πώς θα κινηθεί το Μετρό
Αγωνία για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον: Κινδύνεψε η ζωή τους μετά από επίθεση μασκοφόρων διαρρηκτών στο κάστρο του Ουίνδσορ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr