Οικονομία | 30.12.2021 11:41

Νέα μέτρα – Γεωργιάδης: Παράθυρο στήριξης της εστίασης

Newsroom

Ανοικτό το ενδεχόμενο να στηριχθούν τα καταστήματα εστίασης για την ζημία που θα υποστούν κι ενώ τα νέα μέτρα βρίσκονται σε ισχύ από σήμερα άφησε μέσω του ΣΚΑΙ 100.3 ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε, «όταν έχουμε όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα θα δούμε πώς θα στηριχτεί ο κλάδος», ο οποίος σύμφωνα με τον υπουργό δούλεψε πολύ καλά μέχρι τώρα.

Έντονες αντιδράσεις για τα νέα μέτρα

«Αυτό είναι lockdown. Καλύτερα να έκλεινε τα μαγαζιά η κυβέρνηση» δήλωσε νωρίτερα, στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργος Καββαθάς. Ήδη στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται επιστολή της ΠΟΕΣΕ με την οποία η Ομοσπονδία ζητά την επαναφορά της δυνατότητας αναστολής συμβάσεων εργασίας, την μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών, την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6% για να μειωθούν οι επιπτώσεις στις ανατιμήσεις των πρώτων υλών και ενέργειας καθώς και την επαναφορά του μέτρου της απαλλαγής ενοικίου καθώς και την παροχή χρηματοδοτήσεων ανάλογων με εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.