Οικονομία | 24.02.2022 09:45

Εξελίξεις στον ΑΣΕΠ: Νέοι χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί και προσλήψεις εκπαιδευτικών

Newsroom

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita.gr το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει 6.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και ακόμα χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών. Ο αριθμός των μόνιμων διορισμών σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μπορεί και να αυξηθεί κατά πολύ.

Η αύξηση του αριθμού των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών δεν φαίνεται πως είναι ένα άπιαστο σενάριο αν υπολογίσουμε πως μπαίνουμε σιγά σιγά σε προεκλογική περιοδο.

Άνοιγμα πινάκων: Προσωρινά αποτελέσματα το καλοκαίρι λέει το ΑΣΕΠ

Στις αρχές Μαρτίου αναμένεται να βγει από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για το άνοιγμα των πινάκων της Ειδικής Αγωγής.

Οι μόνιμοι διορισμοί -εφόσον γίνουν- θα γίνουν από τους υπάρχοντες πίνακες, σύμφωνα με ενημέρωση του Τάκη Ρουμπή.

Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στο ρ/σ Ellada FM ότι τις επόμενες μέρες, θα πραγματοποιηθούν ανακοινώσεις  από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για το ζήτημα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το alfavita.gr ο Αλέξανδρος Κόπτσης επιβεβαίωσε ότι η υπουργός Παιδείας θα προχωρήσει άμεσα σε δηλώσεις για το θέμα ίσως και μέχρι την Δευτέρα.

Ποια σεμινάρια μοριοδοτούν τους εκπαιδευτικούς και ποια όχι

Τα σεμινάρια που μοριοδοτούν εκπαιδευτικούς και πραγματοποιούνται από Πανεπιστήμια ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ και πληρούν τη νομοθεσία είναι τα σεμινάρια που ξεκινούν 21 Μαρτίου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και 28 Φεβρουαρίου από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Συγκεκριμένα τα σεμινάρια Αιγαίου (δείτε εδώ) αποτελούν τα νούμερο ένα σε ζήτηση από χιλιάδες εκπαιδευτικούς κάθε χρόνο γιατί είναι τα πιο εύκολα σεμινάρια (χωρίς εργασίες και υποχρεωτικές παρακολουθήσεις) και παράλληλα με χαμηλό κόστος.

Ειδική Αγωγή – Επικουρικοί Πίνακες και Σχολική Ψυχολογία - Διαπολιτισμική

Ο υποψήφιος μπορεί να πραγματοποιήσει σεμινάριο σε πολύ σημαντικά αντικείμενα όπως στην Ειδική Αγωγή, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμικη΄Εκπαίδευση, Σεξουαλική Αγωγή για να πάρει εξ αποστάσεως τα 2 μόρια

Το Πανεπιστήμιο Πατρών παράλληλα ανακοίνωσε (και έχει κερδίσει όλα τα βλέμματα πάνω του) την ΠΡΩΤΗ εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ εκπαιδευτικών πάνω στον Αυτισμό στην Ελλάδα (Δείτε εδώ).

Πότε θα βγει η προκήρυξη

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr η προκήρυξη προσλήψεων θα βγει αρχές Μαρτίου αναμένεται να βγει από το ΑΣΕΠ

Πηγή: alfavita.gr

ΑΣΕΠπροκήρυξηειδήσεις τώραεκπαιδευτικοί