Οικονομία | 21.04.2023 21:29

Πώς ο Ίλον Μασκ έχασε 13 δισ. την ώρα της έκρηξης του πυραύλου της SpaceX

Newsroom

Η προσωπική περιουσία του Έλον Μασκ δέχθηκε ισχυρό πλήγμα που υπολογίζεται σε περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη, καθώς ο κόσμος παρακολούθησε σε ζωντανή μετάδοση την έκρηξη του γιγαντιαίου πυραύλου της SpaceX. Την ίδια ώρα, η Tesla παρουσίασε μη ικανοποιητικά κέρδη.

Σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο οποίος παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τον πλούτο των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη, η καθαρή αξία του Μασκ εξαντλήθηκε κατά 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη.

Μεγάλο μέρος του πλούτου του Μασκ προέρχεται από τις μετοχές της Tesla, οι οποίες κατέρρευσαν σχεδόν 10% την Πέμπτη λόγω της απογοητευτικής έκθεσης τριμηνιαίων κερδών. Η κατακόρυφη πτώση της τιμής της μετοχής διέγραψε 58 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας.

Την Πέμπτη, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 2,51 δισ. δολαρίων για τους τρεις πρώτους μήνες του 2023 -μια ετήσια μείωση 24%.

Οι επενδυτές τέθηκαν επίσης σε αναστάτωση καθώς ο Μασκ, ο CEO της Tesla, πρότεινε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει την πορεία μείωσης των τιμών για να ενισχύσει τη ζήτηση για τα οχήματά της -ακόμα και παρά τη συμπίεση των περιθωρίων κέρδους.

Την Παρασκευή, η Tesla αύξησε τις τιμές στις ΗΠΑ μετά από έξι μειώσεις τιμών μέχρι στιγμής φέτος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έλον ΜασκSpaceXειδήσεις τώραπύραυλος