Οικονομία|03.06.2023 19:12

Τρόφιμα: Αισχροκέρδεια το 20% της ακρίβειας – Γιατί είναι δύσκολο να πέσουν οι τιμές

Newsroom

Σε υψηλά επίπεδα συντηρούνται οι τιμές των τροφίμων ενώ, όλο και περισσότερα στοιχεία συγκλίνουν στο ότι αυτό οφείλεται στην κερδοσκοπία. Όπως εκτιμούν οικονομολόγοι της Allianz, στην Ευρώπη το 10% - 20% του πληθωρισμού των τροφίμων μπορεί να αποδοθεί στην κερδοσκοπία, καθώς το γεωργικό και ενεργειακό κόστος μειώνονται, όσο οι καταναλωτές εξακολουθούν να πληρώνουν ακριβά βασικά είδη διατροφής. Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, μάλιστα, τα νοικοκυριά στη Γηραιά Ήπειρο θα εξακολουθήσουν να πιέζονται για πολύ καιρό ακόμα από τον επίμονο πληθωρισμό των τροφίμων.

Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραακρίβειαπληθωρισμόςτρόφιμα