Οικονομία|01.04.2019 16:31

Πρώτη στην ατζέντα του Eurogroup της Παρασκευής (5/4) η Ελλάδα

Μαρία Ψαρά

Πρώτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup θα είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που μόλις δημοσιεύτηκε. Οι υπουργοί αναμένεται να αποφασίσουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση του ποσού του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων.

Η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι, αφού η χώρα προεδρεύει αυτό το εξάμηνο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την προσεχή Παρασκευή (5/4).

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, «οι θεσμοί θα ενημερώσουν το Eurogroup για την πρόοδο που έχουν σημειώσει οι ελληνικές αρχές όσον αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων που ορίζονται στο ανακοινωθέν της 22ας Ιουνίου 2018, συμπεριλαμβανομένου του παραρτήματός της, που εκκρεμούσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της Eurogroup».

Και συμπληρώνεται ότι «Τον Μάρτιο, το Eurogroup εξέτασε τα κύρια πορίσματα της δεύτερης έκθεσης ενισχυμένης επιτήρησης και ζήτησε την ταχεία συμφωνία μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμικών οργάνων σχετικά με τις υπόλοιπες μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις».

Παρά τις διαφωνίες που υπήρχαν στο διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αλλαγές που έκανε η Αθήνα στην τροπολογία άνοιξαν το δρόμο για το «πράσινο φως» των υπουργών. Κάτι που μένει να αποδειχθεί την Παρασκευή.

ευρωζώνηΘεσμοίEurogroupΕλλάδα