Οικονομία|29.05.2024 22:14

Καταγγελία υπαλλήλων: Απλήρωτες χιλιάδες μητέρες επειδή δεν λειτουργεί η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ

Newsroom

Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενες μητέρες έχουν μείνει απλήρωτες καθώς δεν λειτουργεί η ψηφιακή πλατφόρμα της ΔΥΠΑ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: «ενώ οι αιτήσεις των δικαιούχων για ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και γονικής άδειας υποβάλλονται κανονικά δεν προχωρά η πληρωμή τους, ως αποτέλεσμα της μη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας».

Παράλληλα η Ομοσπονδία προσθέτει: «βουλιμική επικοινωνιακή τακτική της Διοίκησης» ζητά να διεκπεραιωθούν άμεσα οι πληρωμές των δικαιούχων, ενώ θέτει το εύλογο ερώτημα: «Οι κωδικοί taxisnet της ΔΥΠΑ κυκλοφορούν ελευθέρα σε όλη την Ελλάδα. Αν συμβεί κάτι ποιος θα έχει την ευθύνη;».

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

«Θέμα: Απλήρωτοι λόγω πλατφόρμας επίδομα Μητρότητας και γονικές άδειες

Όταν οι ακριβοπληρωμένες ψηφιακές πλατφόρμες εμποδίζουν και ακυρώνουν τη δουλειά των εργαζομένων.

Ενώ οι αιτήσεις των δικαιούχων για ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και γονικής άδειας υποβάλλονται κανονικά δεν προχωρά η πληρωμή τους, ως αποτέλεσμα της μη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Αδιανόητο!

Στην Ελλάδα 2.0 να μένουν απλήρωτοι δικαιούχοι εξαιτίας του λάθους προγραμματισμού της Διοίκησης και εξαιτίας της έλλειψης ολοκληρωμένης υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων. Είναι αδιανόητο η επικοινωνία να προηγείται της ουσίας.

Οι δικαιούχοι έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται ενώ οι συνάδελφοι που είναι αποδέκτες της διαμαρτυρίας των δικαιούχων γίνονται σάκος του μποξ, χωρίς να έχουν καμιά ευθύνη.

Εδώ που φτάσαμε, με απλήρωτους χιλιάδες δικαιούχους ως αποτέλεσμα της βουλιμικής επικοινωνιακής τακτικής της Διοίκησης, ζητούμε την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας προκειμένου να διεκπεραιωθούν άμεσα οι πληρωμές των δικαιούχων.

ΥΓ: Οι κωδικοί taxisnet της ΔΥΠΑ Κυκλοφορούν ελευθέρα σε όλη την Ελλάδα. Αν συμβεί κάτι ποιος θα έχει την ευθύνη?»

ΟΑΕΔμητέρεςειδήσειςεπιδόματαεπίδομαΔΥΠΑειδήσεις τώρα