Οικονομία|21.06.2024 06:38

Έκτακτη εισφορά στα διυλιστήρια: Ποιοι συνταξιούχοι και ευάλωτοι θα λάβουν εφάπαξ επίδομα

Newsroom

Την επιβολή έκτακτης εισφοράς στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων ανακοίνωσε το πρωι της Πέμπτης το υπουργείο Οικονομικών, με τον πρωθυπουργό να αποκαλύπτει πως τα έσοδα που θα προκύψουν θα αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση της στήριξης συνταξιούχων αλλά και ευάλωτων ομάδων.

«Η χώρα είχε τη δυνατότητα να επιβάλει έκτακτη φορολόγηση στα κέρδη των διυλιστηρίων για το 2022 και το 2023 και, τώρα που έχουμε μια εικόνα για φέτος, το ΥΠΟΙΚ πήρε αυτή την απόφαση που θεωρώ δίκαιη. Είναι κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης. Τα έσοδα αυτά θα στηρίξουν τον προϋπολογισμό και θα κατευθυνθούν τα Χριστούγεννα σε ευάλωτους, όπως τους συνταξιούχους, και ειδικά στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς», σημείωσε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη στο Real FM.

Οι δικαιούχοι

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο Γιάννης Φώσκολος έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με τους δικαιούχους του πακέτου στήριξης που θα προκύψει από την έκτακτη εισφορά στα διυλιστήρια:

  • Συνταξιούχοι που θα πάρουν το επίδομα προσωπικής διαφοράς: Είναι η τρίτη χρονιά που θα το λάβουν και αφορά του συνταξιούχους που έχουν μεγάλο ποσό ως προσωπική διαφορά και δεν μπορούν να πάρουν στην τσέπη τους την αύξηση που δίνεται κάθε χρόνο στις συντάξεις. Πρόκειται για 650.000 με 700.000 δικαιούχους. Θα είναι ένα εφάπαξ ποσό από 100 έως 200 ευρώ, και θα αφορά άτομα με εισόδημα έως 1.600 ευρώ το μήνα.
  • Εκτός από τους συνταξιούχους και άλλες ομάδες του πληθυσμού ενδεχομένως να λάβουν επίδομα: Στο τραπέζι βρίσκεται η σκέψη να δοθεί επιταγή ακρίβειας πριν τα Χριστούγεννα σε ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία, χαμηλοσυνταξιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι, οικογένειες χαμηλόμισθων με επίδομα παιδιού.
ΑμεΑσυνταξιούχοιεπίδομαδιυλιστήριαειδήσεις τώρα