Οικονομία|05.07.2024 21:34

Αντώνης Ρέμος: «Δεν έχω τίποτα να κρύψω» - Νέα απάντηση στα social για τα περί φοροδιαφυγής

Newsroom

Λίγες ώρες μετά την πρώτη του δήλωση από την γνωστοποίηση πως υπόκειται σε έλεγχο από τον οικονομικό εισαγγελέα ο Αντώνης Ρέμος απευθύνθηκε μέσω των social media στους θαυμαστές του. «Δεν έχω τίποτα να κρύψω και να φοβηθώ» ξεκαθάρισε ο Αντώνης Ρέμος σε stories που ανέβασε το βράδυ της Παρασκευής (5/7) στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, σχετικά με την εμπλοκή του σε υπόθεση φοροδιαφυγής.

«Φιλαράκια μου καλησπέρα. Τα τελευταία 24ωρα αντιμετωπίζω μια ιδιαίτερη κατάσταση. Θέλω απλά να δηλώσω ότι έχω εμπιστοσύνη στους δικηγόρους μου και στις ελεγκτικές αρχές ότι όλες οι εξηγήσεις και όλα τα δικαιολογητικά θα δοθούν για να ξεκαθαριστεί και αυτή η κατάσταση» τόνισε ο Αντώνης Ρέμος.

«Η αλήθεια θα φανεί»

Και συνεχίζει ο Αντώνης Ρέμος λέγοντας: «Ήθελα να κάνω αυτό το βίντεο για να ενημερώσω τον κόσμο, γιατί υπάρχουν και συναυλίες που έρχονται…» ενώ ενημέρωσε ότι η επόμενη συναυλία του, που είναι τη Δευτέρα στην Αθήνα, θα γίνει κανονικά όπως και «όλες οι υπόλοιπες που έρχονται». «Νιώθω την υποχρέωση απέναντι στον κόσμο που με αγαπάει και που με στηρίζει, να βρεθώ μαζί του. Η αλήθεια θα φανεί. Δεν έχω τίποτα να κρύψω και να φοβηθώ» κατέληξε ο Αντώνης Ρέμος.

Η εταιρεία με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που «πυροδότησε» την «βόμβα»

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, που επικαλείται την έρευνα της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η φοροδιαφυγή ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ για την οποία ελέγχεται ο τραγουδιστής φαίνεται να έγινε με «όχημα» την αγοραπωλησία εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με την σχετική έρευνα ο Αντώνης Ρέμος έχει εισπράξει κάποια χρήματα από επιχειρηματία που δραστηριοποιούταν στον τομέα της ενέργειας προκειμένου να αγοράσει εταιρεία αιολικών πάρκων.

Η συναλλαγή, διαπιστώθηκε από την Αρχή, πως δεν ολοκληρώθηκε ωστόσο ο γνωστός τραγουδιστής φαίνεται να έχει κρατήσει τα χρήματα μη δηλώνοντας τα στις φορολογικές του δηλώσεις. Για την Αρχή τα παραπάνω συνιστούν μεθόδευση και για τον λόγο αυτό προχώρησε η διαδικασία δέσμευσης της περιουσίας του. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο Αντώνης Ρέμος φαίνεται να έδωσε μέρος αυτών των χρημάτων σε επιχειρηματία, φίλο του υπό μορφή δανείου. Ο επιχειρηματίας αυτός ελέγχεται επίσης από την Αρχή.

Το 20σελιδο πόρισμα

Δευτερεύον σκέλος στην έρευνα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ αποτελεί η αναντιστοιχία που παρατηρήθηκε μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος, των 50.000 ευρώ συν μετοχές από μερίσματα σε εταιρείες που κατέχει, και των πραγματικών εισροών του. Όλα αυτά έχουν αποτυπωθεί σε ένα πόρισμα 20 σελίδων που υπέβαλε η Αρχή για το ξέπλυμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στις 11 Ιουνίου με τον φάκελο να χρεώνεται για περαιτέρω διερεύνηση σε Εισαγγελέα πριν μια εβδομάδα.

«Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος»

«Δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή», διαμήνυσε νωρίτερα, το απόγευμα της Παρασκευής (5/7) ο Αντώνης Ρέμος. Ο κ. Ρέμος, τονίζει πως έχει δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να «διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά» και σημειώνει: «Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος. Θα συνεχίσω κανονικά να εργάζομαι και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι».

Η δήλωση του Αντώνη Ρέμου:

«Έδωσα άμεσα εντολή στους πληρεξούσιους Δικηγόρους μου, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να καταθέσουν αίτηση, ώστε να κληθώ - τάχιστα - να δώσω εξηγήσεις, να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες.

Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι, οι διαρροές, όμως, ψευδών πληροφοριών σε βάρος μου είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον Ποινικό Νόμο. Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου.

Όλως παραπλανητικώς η μεμονωμένη περίπτωση μιας φορολογικής δήλωσης, που συνδέεται με την περίοδο του Covid, όταν και όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας, ενώ καταβάλλω ως φυσικό πρόσωπο και μέσω εταιρειών συμφερόντων μου μεγάλα ποσά σε φόρους.

Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος. Θα συνεχίσω κανονικά να εργάζομαι και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι. Θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου».

Αντώνης Ρέμοςειδήσειςφοροδιαφυγήειδήσεις τώραsocial media