Οικονομία|21.07.2024 15:31

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη υποβολής – Πιέζουν για παράταση οι λογιστές

Newsroom

Καθώς λήγει στις 26 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, λογιστές και φοροτεχνικοί επιμένουν πως δεν μπορούν να τηρήσουν την προθεσμία, λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Όπως αναφέρουν, δεν αρκεί μάλιστα μια παράταση λίγων ημερών, αλλά μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Πόσες φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δηλώσεις των φυσικών προσώπων είναι λίγο πάνω από την αντίστοιχη περσινή ημερομηνία, ωστόσο είναι αρκετές ακόμα δηλώσεις, κυρίως επιχειρήσεων, εκκρεμούν.

Συγκεκριμένα, στα φυσικά πρόσωπα έχουν υποβληθεί σχεδόν 5,5 εκατομμύρια δηλώσεις, πάνω από το 82%, σχεδόν 83% και είναι σε εκκρεμότητα 1,2 εκατομμύρια δηλώσεις, λίγο πάνω από το 17%.

Για το Ε3 και τους ελεύθερους επαγγελματίες: έχουν υποβληθεί λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο δηλώσεις. Δηλαδή 67%, δύο στους τρεις ελεύθερους επαγγελματίες και σε εκκρεμότητα είναι το 33%, περίπου 500.000 δηλώσεις.

4/10 επιχειρήσεις δεν έχουν κάνει δήλωση

Στα νομικά πρόσωπα όπου υπάρχει το πρόβλημα και γι’ αυτό ζητούν κυρίως παράταση και οι λογιστές. Έχουν υποβληθεί 183 χιλιάδες δηλώσεις, δηλαδή το 60%, που σημαίνει ότι τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις δεν έχουν υποβάλει ακόμη δήλωση, καθώς εκκρεμούν 124.000 δηλώσεις για να πιάσουμε τον περσινό αριθμό.