Οικονομία|12.09.2024 11:30

Live η εξειδίκευση μέτρων για τη στήριξη της οικογένειας

Newsroom

Σε εξέλιξη είναι η εξειδίκευση των μέτρων για στήριξη των οικογενειών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στη Διυπουργική Συνέντευξη Τύπου συμμετάσχουν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς.

Τη συνέντευξη συντονίζει ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Μεγάλη ενίσχυση»

Όπως εξήγγειλε κατά την παρουσίαση των μέτρων για την οικογένεια η κ. Ζαχαράκη η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει μεγάλη ενίσχυση στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Σε ό,τι αφορά την σύγκλιση των δικαιωμάτων τριτέκνων και πολυτέκνων, για τις προσλήψεις των πρώτων στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ: θα αυξηθεί ως ποσοστό στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων από το 12% στο 16%.

Σε ό,τι αφορά την σύγκλιση των δικαιωμάτων τριτέκνων και πολυτέκνων, για τις προσλήψεις των πρώτων στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ: θα αυξηθεί ως ποσοστό στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων από το 12% στο 16%.

Σχετικά με την επιδοματική πολιτική, η υπουργός εξήγγειλε την αύξηση στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στα 250 ευρώ από 216 που είναι σήμερα, αλλά και 75 ευρώ για κάθε παιδί. Παράλληλα, το επίδομα στέγασης αυξάνεται από τα 70 ευρώ που είναι σήμερα στα 125 ευρώ.


οικογένειαμέτρα στήριξηςμέτραειδήσεις τώρα