Οικονομία|17.09.2024 08:50

Tupperware: Τέλος εποχής για τα ιστορικά τάπερ; Η εταιρεία κηρύσσει πτώχευση

Newsroom

«Αυλαία» για τα ιστορικά τάπερ και την εταιρεία Tupperware, που αναμένεται να κηρύξει πτώχευση το συντομότερο αυτή την εβδομάδα, μετά από μία μεγάλη μάχη να «αναστήσει» τη ζήτηση για τα προϊόντα της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία - «κολοσσός» εξετάζει το ενδεχόμενο να μπει σε δικαστική προστασία -αφού παραβίασε τους όρους του χρέους της και ήδη έχει προσλάβει νομικούς και οικονομικούς συμβούλους. Μάλιστα, με το που έγινε γνωστή η είδηση οι μετοχές τής εταιρείας έκαναν «βουτιά» πάνω από 50% στη Νέα Υόρκη.

Μαραθώνιος για να βρεθεί λύση για το χρέος των 700 εκατ. δολαρίων!

Όσον αφορά τις προετοιμασίες για να κηρύξει πτώχευση η Tupperware, οι διαπραγματεύσεις έχουν πάρει «φωτιά», με την εταιρεία και τους δανειστές της να ψάχνουν τρόπο διαχείρισης χρέους άνω των 700 εκατ. δολαρίων!

Τίποτα δεν είναι οριστικό μέχρι στιγμής.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1946 από τον χημικό Earl Tupper και η δημοτικότητά της εκτοξεύτηκε τη δεκαετία του 1950, καθώς οι γυναίκες της μεταπολεμικής γενιάς διοργάνωναν «μαζώξεις Tupperware» στα σπίτια τους για να πουλήσουν δοχεία αποθήκευσης τροφίμων, αναζητώντας την ανεξαρτησία.

χρέοςπτώχευσητάπερειδήσεις τώρα