Οικονομία|14.10.2024 10:41

Σχολικά κυλικεία από… χρυσάφι: Έναν μισθό χρειάζεται οικογένεια με 3 παιδιά για το καθημερινό κολατσιό!

Newsroom

Ιδιαίτερα υψηλές είναι οι τιμές στα κυλικεία των σχολείων, με τους γονείς να δυσκολεύονται να δώσουν τα απαραίτητα χρήματα στα παιδιά τους για να προμηθευτούν το καθημερινό τους κολατσιό.

Και ενώ ο νόμος προβλέπει ότι οι τιμές στα σχολικά κυλικεία πρέπει να είναι σταθερές έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα αισχροκέρδειας που επιβαρύνουν σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Με λουκέτο απειλούν τα κυλικεία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κυλικείων Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων (ΠΟΚΔΙΣ) καταγγέλλει ότι ολόκληρος ο κλάδος των κυλικείων απειλείται με αφανισμό, λόγω φορολογικών επιβαρύνσεων που προκύπτουν από τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Σύμφωνα με την ΠΟΚΔΙΣ, ενώ αρχικά τα κυλικεία εξαιρέθηκαν από το μέτρο της τεκμαρτής φορολόγησης και η επιχειρηματική τους δραστηριότητα θεωρείται περιορισμένης διάρκειας, μεταγενέστερη απόφαση της ΑΑΔΕ ανατρέπει τα δεδομένα. Συγκεκριμένα, ορίζει ότι ο φόρος για τα κυλικεία υπολογίζεται με βάση 255 ημέρες λειτουργίας για τα Δημοτικά σχολεία και 274 ημέρες για τα Γυμνάσια και Λύκεια. Αυτή η αλλαγή προκαλεί σημαντικές οικονομικές επιβαρύνσεις, ανεβάζοντας τον φόρο κατά 2.000 έως 3.000 ευρώ ετησίως για κάθε κυλικείο.

ειδήσεις τώραοικογένειαπροϋπολογισμόςειδήσειςσχολικά κυλικεία