Οικονομία|06.02.2020 20:30

Λαγκάρντ: Σύντομα επιλέξιμα για την ΕΚΤ τα ελληνικά ομόλογα

Μαρία Ψαρά

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε «αρκετά σίγουρη» ότι τα ελληνικά ομόλογα θα είναι επιλέξιμα για πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ αν η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα συνεχίσει να βελτιώνεται.

Την ερώτηση τής έκανε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. «Τα ελληνικά ομόλογα δεν είναι επιλέξιμα σε αυτή τη φάση του προγράμματος αγοράς της ΕΚΤ που ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου, όπως δεν ήταν επιλέξιμα ούτε την περίοδο 2015-2018» απάντησε η πρόεδρος της ΕΚΤ. «Ωστοσο αν η κατάσταση συνεχίσει να βελτιώνεται, και βάσει των κριτηρίων που εφαρμόζουμε για όλες τις αγορές, πιστεύω ότι θα γίνουν πραγματικά επιλέξιμα τα ελληνικά ομόλογα» τόνισε.

Παράλληλα, ο ΕΜΣ σήμερα ανακοίνωσε την έγκριση της έγκαιρης αποπληρωμής του ΔΝΤ από την Κύπρο. «Η πρόωρη αποπληρωμή από την Κύπρο, των δανείων που έλαβε από το ΔΝΤ θα έχει οφέλη τόσο για την χώρα όσο και για τον ESM» δήλωσε ο επικεφαλής του Μηχανισμού, Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζοντας πως η αποπληρωμή του ΔΝΤ θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους.

Κριστίν ΛαγκάρντΕΚΤομόλογα