Έκτακτο δώρο ΕΦΚΑ: 1,6 εκατ. ευρώ σε χιλιάδες ασφαλισμένους - Ποιοι πάνε ταμείο
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του e-Ε.Φ.Κ.Α. συνεχίζουν την επεξεργασία των αιτήσεων που υποβλήθηκαν🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Αύριο, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2025 πραγματοποιείται η έβδομη – από τις διαδοχικές - καταβολές ποσού 1.651.125,47 ευρώ, που αφορά την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών, κλάδων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας, για τα έτη 2019 και 2020 σε χιλιάδες επαγγελματίες.
Συγκεκριμένα, αφορά σε δικηγόρους με έμμισθη εντολή του ιδιωτικού τομέα και των Ν.Π.Ι.Δ. και μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (Ι.Δ.Α.Χ. & Ι.Δ.Ο.Χ.), οφειλέτες ή μη του e-Ε.Φ.Κ.Α., οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση, μέσω της αντίστοιχης ηλεκτρονικής υπηρεσίας, μέχρι 20.02.2025.
Σημειώνεται ότι πλέον, κατόπιν της 63/2024 Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), η εν λόγω διαδικασία επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών διεκπεραιώνεται χωρίς την αναζήτηση πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας του δικαιούχου.
Στους οφειλέτες του e-Ε.Φ.Κ.Α. αποδίδεται το ποσό, που προκύπτει μετά τον συμψηφισμό της συνολικής οφειλής τους (ρυθμισμένη ή μη) με το αρχικά υπολογισθέν προς επιστροφή ποσό των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών (άρθρο 104 παρ. 1 του ν. 4387/2016 – ΦΕΚ 85 Α’, όπως ισχύει & άρθρο 1 της με α. π. Δ.15/Δ’/90598/11.11.2021 Υ.Α. - ΦΕΚ 5404 Β’).
Σε αυτή την έβδομη καταβολή, το ανώτατο επιστρεφόμενο ποσό, που θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 663 δικαιούχων, ανέρχεται στο ποσό των 11.024,99 ευρώ.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του e-Ε.Φ.Κ.Α. συνεχίζουν την επεξεργασία των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από 21.02.2025 και μετέπειτα, προκειμένου, τα δικαιούμενα ποσά να τους αποδοθούν, με την ίδια διαδικασία, σε επόμενη καταβολή.
Τέλος, γνωστοποιείται ότι η «Ηλεκτρονική Υπηρεσία Τροποποίησης της Ασφάλισης για Έμμισθους Δικηγόρους, Μισθωτούς Μηχανικούς και Υγειονομικούς», https://www.efka.gov.gr/el/elektronikes-yperesies/elektronike-yperesia-tropopoieses-tes-asphalises-gia-emmisthoys-dikegoroys-misthotoys-mechanikoys, θα είναι διαθέσιμη στους ενδιαφερόμενους εργοδότες μέχρι και 31.10.2025(καταληκτική ημερομηνία).
Το νέο άνοιγμα Ζελένσκι στις ΗΠΑ για το Ουκρανικό και οι αιχμές για την Ευρώπη – Σκληρές διαπραγματεύσεις στο Μαϊάμι
Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Τα σχέδια για τις γιορτές – Αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Αναφορές για πάνω από 500 διαγραμμένες σελίδες από τα αρχεία Έπσταϊν - Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τις νέες αποκαλύψεις
«Δε θέλω να με πλησιάσει ποτέ»: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Παππά θα καταθέσει ο Νίκος Γιαννόπουλος
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



