Πολιτική|30.07.2020 08:59

Ποια θα είναι τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Σοφία Σπίγγου

Σήμερα, Πέμπτη, 30 Ιουλίου, αναμένεται στη Βουλή η κλήρωση των μελών του Δικαστικού Συμβουλίου, που προβλέπεται από το νόμο περί ευθύνης υπουργών, μετά την άσκηση δίωξης από την Ολομέλεια της Βουλής κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για οκτώ αδικήματα. Ήδη έχουν διαβιβαστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Άρειο Πάγο κατάλογοι με τα ονόματα δικαστικών λειτουργών που εκ του νόμου έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στην κλήρωση. Πρόκειται για κατάλογο 46 Δικαστών από το ΣτΕ και 45 ονόματα δικαστών από τον Άρειο Πάγο.

Στην κλήρωση έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι δικαστικοί, οι οποίοι μετά την 16η Σεπτεμβρίου 2019, δεν προήχθησαν σε ανώτερο δικαστικό βαθμό. Η εν λόγω ημερομηνία (16 Σεπτεμβρίου 2019) είναι αυτή της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Το Δικαστικό Συμβούλιο συγκροτείται από δύο μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας και τρία μέλη του Αρείου Πάγου. Με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου ορίζεται ένα από τα μέλη του από τον Αρείο Πάγο- ως ειδικός ανακριτής.

προανακριτικήΔημήτρης Παπαγγελόπουλος