Πολιτική|16.09.2020 15:00

Σακελλαροπούλου: Οι τουρκικές προκλήσεις δεν οδηγούν πουθενά

Newsroom

Μήνυμα προς την τουρκική ηγεσία προκειμένου να σταματήσει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Περνάμε δύσκολη περίοδο στην ανατολική Μεσόγειο. Δείχνει να υπάρχει ευκαιρία για ουσιαστική αποκλιμάκωση. Εκεί οδήγησαν και κινήσεις από συμμάχους, Η τουρκική ηγεσία να αντιληφθεί ότι με προκλήσεις δεν οδηγείται πουθενά», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζοντας ωστόσο ότι διαπίστωσε «ψυχραιμία αποφασιστικότητα των κατοίκων και υψηλό αίσθημα» κατά την επίσκεψή της στο Καστελόριζο.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός συνεχάρη την πρόεδρο για την πρόσφατη επίσκεψή της στο ακριτικό νησί, σημειώνοντας ότι «η κυρά της Ρω θα ήταν πολύ συγκινημένη να σας έβλεπε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο»

«Ανοιχτή πληγή» η Μόρια

Η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε και στη Μόρια χαρακτηρίζοντάς την «ανοιχτή πληγή» ενώ σημείωσε ότι είναι μια υπενθύμιση σε όλους ότι οι ευρωπαϊκές αξίες πρέπει να είναι εδώ και στην ανθρωπιστική κρίση.

«Οι άνθρωποι αυτοί δικαιούνται απαντήσεις, άσυλο ή να φύγουν» ξεκαθάρισε η κυρία Πρόεδρος, και συμπλήρωσε: «Περιμένουμε προτάσεις του επιτρόπου. Ελπίζω να βρούμε ξανά όλοι τη συνέπεια που δείξαμε την προηγούμενη περίοδο. Η επίκληση της ελευθερίας μας δεν μπορεί να βάζει σε κίνδυνο τους γύρω μας».

Η Ελλάδα τα καταφέρνει στη «μάχη» κατά του κορονοϊού

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός μίλησε για την «μάχη» ενάντια στον κορονοϊό. «Είμαι σίγουρος ότι η ελληνική κοινωνία και πολιτεία θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Θα διατηρήσουμε την οικονομία ανοιχτή, με τις ελάχιστες εκπτώσεις που απαιτούνται», τόνισε. 

Κατερίνα ΣακελλαροπούλουΜόριακρίση στη ΜεσόγειοΚυριάκος Μητσοτάκης