Πολιτική|24.10.2020 15:14

Γεωργιάδης: Η πρόταση δυσπιστίας ήταν για να λύσει τα εσωκομματικά του ο Τσίπρας

Σοφία Σπίγγου

Σε εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε την πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλε κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ο Αλέξης Τσίπρας. «Πιστεύω ότι ο πραγματικός στόχος της προτάσεως αυτής της δυσπιστίας ήταν ο κ. Τσακαλώτος. Στις αρχές της εβδομάδος, βγήκε δημοσκόπηση στην οποία ο κ. Τσακαλώτος ήταν πρώτος με μεγάλη διαφορά στη δημοφιλία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, στο ερώτημα ποιος θα θέλατε να διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης και συνέχισε: «Έρχεται, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας στη Βουλή και κάνει μία πρόταση δυσπιστίας που τι αποτέλεσμα έχει; Να αναγκάσει την ελληνική κοινωνία να θυμηθεί ότι επί Τσακαλώτου, δηλαδή επί Τσίπρα, έγιναν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ότι επί Τσακαλώτου, δηλαδή επί Τσίπρα, άρθηκε το καθεστώς προστασίας πρώτης κατοικίας, ότι επί Τσακαλώτου, δηλαδή επί Τσίπρα, πήγαιναν και συλλαμβάνανε τον Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου έξω από τα Ειρηνοδικεία. Αρα, για να λύσει τα εσωκομματικά του ο κ. Τσίπρας πήγε κι έκανε δυσπιστία στη Βουλή», κατέληξε ο Αδωνις Γεωργιάδης

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος σχολίασε: «Άκουσα τη βαθυστόχαστη ανάλυση του κ. Υπουργού, ο οποίος προσπάθησε να διερευνήσει τα αίτια της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας. Και πράγματι ήταν αρκετά διασκεδαστική. Τα ίδια επανέλαβε σήμερα το πρωί στον κ. Αυτιά. Και προσέξτε τη σύμπτωση... Τα ίδια είπε εδώ και ο κ. Βορίδης. Προφανώς, η κοινή αφετηρία τους έχει κάνει και έχουν και κοινή αίσθηση του χιούμορ.

Αλλά δεν είναι διασκεδαστικό, τη στιγμή που σωστά αναφέρεται στους ενόπλους που βρίσκονται στο Αιγαίο κάποιοι από τους γονείς θα κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους με το νόμο που φέρατε. Δεν είναι διασκεδαστικό τη στιγμή που καλούμε τους πολίτες να είναι μετά τις 12 και ορθώς στα σπίτια τους, κάποιοι σε λίγους μήνες να μην έχουν σπίτι να μείνουν. Δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό, είναι ανατριχιαστικό».

Άδωνις ΓεωργιάδηςΠάνος ΣκουρλέτηςΑλέξης Τσίπρας