Πολιτική | 01.12.2020 15:53

ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για τα «διπλά βιβλία» κρουσμάτων

Newsroom

Έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ακρόαση δημοσίων προσώπων που χειρίζονται την κρίση της πανδημίας του covid-19 ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη της Επιτροπής μετά τις καταγγελίες για «διπλά βιβλία» για την καταγραφή στα κρούσματα από κορονοϊό στην Ελλάδα.

Επικαλούμενοι τα πρόσφατα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία υπήρχαν διπλά βιβλία, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι «προκύπτουν σοβαρά ζητήματα σε σχέση με την επιστημονική δεοντολογία, την πολιτική αξιοπιστία και την τήρηση της νομιμότητας».

Ταυτόχρονα, ζητούν να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και να δώσουνε εξηγήσεις: Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής ιατρικής Σωτήρης Τσιόδρας ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Πέτσας: Αδιανόητο να γίνεται τέτοια συζήτηση

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας διέψευσε κατηγορηματικά τα περί «διπλών βιβλίων» στην καταγραφή των δεδομένων του κορονοϊού και έκανε λόγο για «απελπισία αντιπολιτευτική», που προσπαθεί να διαρρήξει το πιο σημαντικό, την εμπιστοσύνη.

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον Σκάι, σημείωσε ότι η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις κατηγορίες έρχεται από τους ίδιους τους επιστήμονες που χαρακτήρισαν αδιανόητο να γίνεται τώρα μια τέτοια συζήτηση. Επεσήμανε δε, ότι οι επιστήμονες εισηγούνται αλλά τις αποφάσεις τις λαμβάνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός. 

ΒουλήκρούσματαΠαναγιώτης ΑρκουμανέαςΕΟΔΥΒασίλης ΚικίλιαςΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική ΣυμμαχίαΣωτήρης ΤσιόδραςΚορονοϊόςΝίκος Χαρδαλιάς