Πολιτική | 03.12.2020 18:36

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε κυβέρνηση με Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες

Βούλα Κεχαγιά

"Εσείς δεν είστε κυβέρνηση των Αθηνών είστε κυβέρνηση των Βερσαλιών, κυβέρνηση με Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες". Με αυτά τα λόγια  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του αναφορικά με την στάση τους απέναντι στην πανδημία  και το πρόσφατο σπάσιμο της καραντίνας από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο  Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του χωροταξικού νομοσχεδίου συντήρησε τους υψηλούς τόνους  για τα ζητήματα της διαχείρισης της κρίσης του covid-19 και στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόσφατη εξόρμηση του πρωθυπουργού και της συζύγου του στην Πάρνηθα..

Ως εκ τούτου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε ιδιαίτερα έμφαση σε προβλήματα "συμπεριφοράς" όπως είπε ."Συμπεριφέρεστε σαν να ζείτε σε άλλον κόσμο Έχουμε το παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων και δείχνετε πως βρίσκεστε σε παράλληλο σύμπαν. Είτε γιατί έχετε επίγνωση πως δίνοντας κρατικό χρήμα στα ΜΜΕ έχετε διαμορφώσει ασυλία και δεν σας ενδιαφέρει  είτε γιατί σάς έχει καταβάλει το σύνδορμο αλαζονίας  τηςεξουσίας είτε γιατί γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας το πώς περνάει ο μέσος Έλληνας" ανέφερε και πρόσθεσε κάνοντας αναφορά στον κ. Μητσοτάκη:

"Εμφανίζεται να σπάει καραντίνα,  τα περιοριστικά μέτρα και χωρίς μάσκες να κάνει χαβαλέ με πολίτες που βρήκε στην Πάρνηθα πολλά χιλιόμετρα από την κατοικία του και να κάνει μοτοκρός να δανείζεται  και μία  μηχανή. Εκεί έχετε πρεμούρα να πάρετε τηλέφωνο τους καναλάρχες να μην παίξουν τα πλάνα, όμως  πρεμούρα να πάρετε τον ΕΟΔΥ, να ανοίξουν οι ΜΕΘ, να πάρετε τους κλινικάρχες δεν έχετε" συμπλήρωσε.

Ακολούθως ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως το χειρότερο όλων για την κυβέρνηση ήταν πως αντί να πει μία συγγνώμη βγήκε κι από πάνω να μας πει ότι "έσπασε  την καραντίνα όχι γιατί μάς γράφει γιατί είναι αναίσθητος και μας γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του αλλά γιατί είναι ανθρώπινος"

Συνέχισε λέγοντας αυτές οι εικόνες που απέκρυψε η κυβέρνηση εξοργίζουν τον μέσο πολίτη την ώρα που μπαίνουν πρόστιμα σε μία  χαροκαμένη μητέρα στο μνήμα και στην Κρέσταινα έξω από την Πειραιώς ηλικιωμένος πολίτης με σύνταξη 360 δέχτηκε πρόστιμο 300 γιατί ήταν κάτω από μύτη η μάσκα του " κι έκλαιγε ο άνθρωπος" .

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία επανέφερε το θέμα της καταγραφής των κρουσμάτων της πανδημίας σε ένα παράλληλο σύστημα και ζήτησε εκ νέου την δημοσιοποίηση των πρακτικών της Βουλής αν όχι και στα ΜΜΕ τουλάχιστον στα πολιτικά κόμματα.

ΚορονοϊόςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΒουλήΑλέξης Τσίπρας