Πολιτική|26.02.2021 01:30

Γεννηματά: Καμία ανοχή, κανένας συμψηφισμός, όλα στο φως

Αλέξανδρος Διαμάντης

Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή. «Είναι αλήθεια ότι στην προσπάθειά σας να στρέψετε τα βλέμματα μακριά από τα προβλήματα, βρίσκετε πρόθυμους συμμάχους στην αξιωματική αντιπολίτευση», είπε αρχικά και κατηγόρησε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση. «Με την τακτική σας δεν θέλετε να αλλάξει τίποτα. Δεν θα σας επιτρέψουμε να θάψετε το ζήτημα κάτω από τόνους πολιτικής λάσπης. Δεν χρειαζόμαστε και εδώ διχασμό που περιφρονεί την ουσία του προβλήματος, υποτιμά το δράμα των θυμάτων και των οικογενειών τους και αποτρέπει να ανοίξουν και άλλα κλειστά στόματα», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Αλλαγές στον νόμο για γενετήσια αξιοπρέπεια, αδικήματα κατά ανηλίκων

Σύμφωνα με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής πίσω από κάθε ιστορία κακοποίησης, ανεξαρτήτως φύλου, υπάρχει η σιωπή της κοινωνίας αλλά και το στίγμα μιας Πολιτείας που ανέχεται, που δεν αναζητά, δεν ρυθμίζει, δεν προστατεύει. «Πολύ δε περισσότερο όταν οι φερόμενοι ως θύτες είναι πρόσωπα που κατέχουν δημόσια αξιώματα με πολιτική απόφαση. Που έχουν διοριστεί από την Κυβέρνηση. Που έχουν την έγκριση της αρμόδιας υπουργού Πολιτισμού», συνέχισε η ίδια.

Παράλληλα, η κυρία Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν ασχολήθηκε τώρα με τα ζητήματα της αντιμετώπισης της βίας, της κατάχρησης εξουσίας, της σεξουαλικής παρενόχλησης. «Στις 24/11, σε ειδική εκδήλωση μας για την βία κατά των γυναικών, μίλησα για μια «πανδημία μέσα στην πανδημία». Από τότε μέχρι σήμερα, με πρωτοβουλίες της ΚΟ ζητήσαμε:

«Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις καταγγελίες - και την Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο Υπουργείο Πολιτισμού για την διερεύνηση τους. Ενημέρωση για την σχετική έρευνα της αστυνομίας το 2012», είπε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η θέση του κόμματός της είναι σαφής: «Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, καμία απόκρυψη, κανένας συμψηφισμός, όλα στο φως!».

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σας εκβιάζει μία υπουργός

Φώφη ΓεννηματάΚΙΝΑΛΣΥΡΙΖΑMeToo