Πολιτική | 11.01.2019 15:38

Αναβολή στο ραντεβού Τσίπρα - Καμμένου λόγω των εξελίξεων στην πΓΔΜ (vid)

Κατερίνα Τζαβάρα

Όλα δείχνουν ότι το αποψινό προγραμματισμένο ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο οδηγείται σε αναβολή... 

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, σε πηγαδάκι στο περιθώριο της επιτροπής για τα F-16 και εισερχόμενος στην Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι «είμαστε σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό έτσι ώστε να μετατεθεί η συνάντησή μας για τις επόμενες ημέρες, καθώς υπάρχει εμπλοκή στα Σκόπια».

Η κουβέντα του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ έχει βεβαίως σχέση με τις προσπάθειες του Ζάεφ να εξασφαλίσει τις 80 ψήφους προκειμένου να περάσει από τη Βουλή της πΓΔΜ την συμφωνία των Πρεσπών. Κάτι τέτοιο μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει επιτευχθεί, με αποτέλεσμα η κρίσιμη ψηφοφορία να μετατίθεται από μέρα σε μέρα και από ώρα σε ώρα.

Αν και αρχικά οι πληροφορίες ήθελαν το Μέγαρο Μαξίμου να εμμένει στην αποψινή συνάντηση προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να δοθεί τέλος στην αναβλητικότητα των ημερών, τελικά, όλα δείχνουν ότι το ραντεβού θα μετατεθεί για άλλη μέρα.

Στον αέρα εξάλλου βρίσκεται και η προγραμματισμένη για σήμερα τηλεοπτική εμφάνιση του Πάνου Καμμένου στο δελτίο ειδήσεων του Star, η οποία έχει ήδη αναβληθεί μία φορά.

Καμμένος: «Τραβήξτε φωτογραφίες...»

Ο Πάνος Καμμένος, εισερχόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, κάλεσε τους εκπροσώπους του Τύπου να εισέλθουν στην αίθουσα και να τραβήξουν φωτογραφίες για να μην βγάζουν σενάρια «αποστασίας». Μ' αυτόν τον τρόπο θέλησε να περάσει προς τα έξω ότι η ΚΟ του είναι «μια γροθιά» κι ότι δεν υπάρχουν... διαρροές. Στο ίδιο μήκος κι ο Βασίλης Κόκκαλης, που έκανε ένα περιπαικτικό σχόλιο διαψεύδοντας μια ενδεχόμενη απουσία του.

Απούσα (δικαιολογημένα) ήταν η Έλενα Κουντουρά, που βρίσκεται στον Καναδά.

Αλέξης ΤσίπραςΠάνος ΚαμμένοςΑΝΕΛπόρισμα ΣΥΡΙΖΑ